tegels Lelystad

Tegels Lelystad

Gaat u de keuken verbouwen of bent u van plan om de badkamer te renoveren? Dan kunt u wellicht de hulp van een ervaren tegelzetter wel gebruiken. Bent u op zoek naar een erkend tegelzetter uit Lelystad? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De tegellegger uit ons netwerk heeft een ruime ervaring met het betegelen van vloeren en wanden en is u graag van dienst. Ook voor meer informatie over badkamertegels, keukentegels en vloer- en wandtegels bent u bij ons op de goede plek. Voor een prijsindicatie van het zetten van tegels in uw woonkamer of toilet vraagt u via de offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan.

tegelvloeren Lelystad

Tegelvloeren snel gelegd!

Het zetten van tegelvloeren of plavuizen is een klus die u het beste kan overlaten aan een ervaren tegelzetter uit Lelystad. Op deze manier weet u zeker dat de vloer op de juiste manier wordt gelegd, en dat u nog lange tijd kunt genieten van het resultaat. Wilt u graag besparen op de prijzen van het betegelen? Dan kunt u de voorbereidende werkzaamheden bij het leggen van tegelvloeren zelf uitvoeren. Zo moet bij het zetten van tegels op de vloer de ondergrond droog en egaal zijn. Wilt u toch zelf gaan tegelzetten? Laat u dan op voorhand door een tegelzetter informeren over de juiste werkwijze.

wand betegelen Lelystad

Wandtegels

Evenals voor het leggen van vloertegels is bij het zetten van wandtegels enige precisie vereist. Bij het betegelen van wanden loopt u namelijk het risico dat de onderste rij verzakt tijdens de klus. Wij adviseren onze klanten uit Lelystad dan ook altijd om een lat onder de onderste rij tegels te plaatsen. Zo weet u zeker dat tijdens het betegelen de tegels niet zullen verzakken, en dat de tegels horizontaal en op één rij blijven. Wilt u met de wandtegels een unieke sfeer creëren in de badkamer of het toilet? Overweeg dan om te tegelzetten met Marokkaanse, Portugese of Spaanse tegels. Deze geven de ruimte een mediterraanse look.

tegelzetter Lelystad

Badkamertegels

Naast de standaard tegels bent u bij menig tegellegger uit Lelystad ook aan het juiste adres als u speciale badkamertegels zoekt. Badkamertegels verschillen niet heel veel van de standaard keramische tegels, maar zijn beter beschermd tegen vocht van de badkamer. Dit betekent dat het een hygiënische optie is. Bovendien gaan de badkamertegels langer mee, dus u bent uiteindelijk minder kosten kwijt. Wilt u meer weten over de opties bij het aanschaffen van badkamertegels bij een tegelzetter uit de buurt van Lelystad? Of bent u benieuwd naar de prijs van het betegelen met vloer- of wandtegels? Vraag dan vrijblijvende offertes aan van diverse tegelzetbedrijven uit uw regio.

vloertegels Lelystad

Woonkamer betegelen

De vloer van de woonkamer heeft veel te verduren. Van mensen die met hakken naar binnen lopen tot kinderen die weer eens wat laten vallen. Daarom laten veel mensen tegels, plavuizen, zetten in de woonkamer. Door het tegelzetten creëert u een hygiënische en duurzame vloer in Lelystad. De meeste mensen denken bij tegels in de woonkamer aan vloertegels of plavuizen. Vergeet echter niet dat er steeds meer gebruikt wordt gemaakt van wandtegels in de woonkamer. Met name de natuurstenen variant geeft een warme en luxe uitstraling. Let bij de keuze goed op de slijtvastheid van de plavuizen, de materiaalsoort en of u een hoogglans of matte variant kiest.

keukentegels Lelystad

Keuken betegelen

Op dit moment zijn de grote keukentegels helemaal in, terwijl een tijd geleden veel mozaïek werd gebruikt door de tegellegger.Door de vele kleurverschillen (mozaïek), groottes, materiaalsoorten en hardheidsgradaties bestaan er voor iedereen geschikte keukentegels. Aangezien het in de keuken vochtig kan worden is het ideaal dat de keukentegels er goed tegen kunnen. Het hygiënische en duurzame aspect spreekt tevens veel mensen aan. Het vuurvaste karakter van keukentegels is, met name in de keuken, een prettige bijkomstigheid. Ondanks dat keukentegels meer kosten dan bijvoorbeeld tapijt loont het op de lange termijn wel als u tegels kiest. De duurzame keukentegels gaan jarenlang mee.

badkamer betegelen Lelystad

Toilet betegelen

Tegels worden eigenlijk standaard toegepast in het toilet en badkamer. Met een eenvoudig afneembare tegel houdt u het toilet hygiënisch. Doordat het toilet vaak een kleine oppervlakte heeft kunt u daarnaast de tegels kiezen die u prachtig vindt. U hoeft het om de prijs niet te laten. Als u samen met de tegellegger uit Lelystad slim nadenkt over het ontwerp, kunt u de wc groter laten lijken. Door tegelzetten met slim kleurgebruik, bijvoorbeeld. Wilt u geen standaard toilet? Gebruik dan mozaïek of felle kleuren. Of u een strakke, moderne stijl wilt creëren of een Oosterse stijl, er is altijd een tegel die aansluit bij uw wensen. Door een neutrale kleur te kiezen is uw toilet aantrekkelijker voor eventuele toekomstige bewoners van het huis.

douche vloertegels

Douche betegelen

Heeft u de badkamertegels uitgezocht en goed gelet op de R-waarde en de PEI-waarde? U weet dan zeker dat uw tegels slipbestendig (R-waarde) en slijtvast (PEI-waarde) zijn. Het betegelen van de douche kan beginnen. Wilt u de ruimte in de badkamer optisch groter laten lijken? Kies dan grote tegels en bij voorkeur dezelfde kleur als de overige badkamertegels. Waterdichtheid is natuurlijk essentieel bij het betegelen van de douche. De tegelzetter uit Lelystad zorgt ervoor dat alles netjes wordt gevoegd en gekit, zodat lekkages onmogelijk zijn. Naderhand is uw badkamer en douche onherkenbaar: de ruimte heeft een geheel nieuwe uitstraling. Door het vakmanschap en de garantie weet u zeker dat u jarenlang geniet van het eindresultaat.

tegels voegen Lelystad

Tegels voegen

Het voegen van de tegels is één van de laatste werkzaamheden van de tegellegger. Het perfect voegen is essentieel: het draagt voor een groot deel bij aan de uitstraling van het tegelwerk én zorgt voor een waterkering. De tegellegger let altijd goed op de minimale voegbreedte die wordt geadviseerd bij het type tegel. U kiest zelf een geschikte kleur. Tijdens het zetten van de voegen moet het tegelwerk volledig droog zijn. Met behulp van een voegrubber brengt de specialist uit Lelystad het voegmiddel aan. Naderhand reinigt de tegellegger de wand- en vloertegels. Tot slot kit de vakman de randen en hoeken af met sanitairkit. U geniet vervolgens jarenlang van uw prachtige, duurzame voegen.

Spaanse tegels Lelystad

Een unieke sfeer in huis creëren

Tegelzetten met keramische tegels zorgt ervoor dat u in en om het huis een unieke sfeer creëert. Hoewel dit al mogelijk is met standaard betegeling, bestaan er ook vele speciale tegelsoorten die u hiervoor kunt gebruiken. Wij werken bijvoorbeeld graag met Marokkaanse wandtegels. Dankzij de unieke patronen en kleuren geeft dit een zeer sfeervol resultaat. Andere opties bestaan uit de Portugese en Spaanse vloertegels. Met deze vloertegels geeft u een vrolijk en een enigszins oosters tintje aan de badkamer. Met een tegelwand of tegelvloer kunt u een unieke sfeer in huis creëren. Vraag bij onze tegelzetter uit Lelystad naar de prijzen en mogelijkheden bij dergelijke keukentegels of badkamertegels.

Portugese tegels Lelystad

Soorten tegels

Naast Marokkaanse, Spaanse en Portugese wand- en vloertegels zijn er ook verschillende materialen waarvan de tegels gemaakt kunnen worden. Wij werken over het algemeen met drie materialen: beton, keramiek en natuursteen. Keramische vloertegels vormen de meest standaard variant, en kunnen in verschillende kleuren worden geleverd. Daarnaast werken wij ook veel met natuursteen. Natuursteen heeft een unieke kleur en heeft vele toepassingen. Wilt u graag met natuursteen werken? Laat u dan adviseren door een specialist uit Lelystad, deze helpt u met alle plezier. Een laatste basismateriaal voor tegels is beton. Betontegels worden met name toegepast als tuin- en terrastegels.

vloertegels leggen Lelystad

Vloertegels

Vloertegels kunt u zowel op de wand als op de vloer laten zetten door de tegellegger uit Lelystad. Let bij de geglazuurde vloertegels goed op de zogenaamde PEI-waarde. Deze waarde varieert van één tot vijf. Kies PEI-waarde één als u de tegel als een wandtegel gaat gebruiken. Gaat u de tegel intensief belopen? Denk bijvoorbeeld aan de huiskamer, kies dan een PEI-waarde van drie tot vijf. Vijf is meest slijtvaste variant, die moeilijk te beschadigen is. Zowel de keramische als de variant van natuursteen is geschikt als vloertegel. Welk materiaal in uw geval het beste is bij het tegelzetten, hangt af van uw wensen en uw smaak. Daarnaast zal een tegel met hoge PEI-waarde vaak meer kosten.

natuurstenen tegels Lelystad

Natuursteen tegels

Doordat elke natuursteen anders is geeft het een uniek karakter. Eerlijk is eerlijk: de natuurstenen tegels zijn vaak wel iets duurder. Dat komt omdat het natuurlijk materiaal beperkt beschikbaar is en een langer traject moet afleggen voordat het bij de tegelzetter uit Lelystad komt. Het advies is dat u de natuurstenen tegels via de tegelzetter van Santebo.nl aanschaft. De zware en grote tegels moeten in veel gevallen in cement worden gelegd. Daarnaast krijgt u advies over het onderhoud. Natuursteen is de basis voor een stevige en duurzame tegel. Natuurstenen tegels geleiden warmte goed. Nadeel is de prijs en gevoeligheid voor chemische producten en krassen.

keramische tegelvloer Lelystad

Keramische tegels

Keramische tegels worden door de aantrekkelijke kostprijzen veel gebruikt in huis. Een keramische tegel van goede kwaliteit is de basis van een duurzame en gebruiksvriendelijke vloer. De tegels bestaan uit aarde dat onder hoge temperaturen gebakken wordt. Aan de tegels worden vervolgens mineralen en glazuurlaagjes toegevoegd. Dat versterkt de tegel. Wilt u dus de woonkamer, slaapkamer of hal betegelen? Kies dan altijd de variant met de toegevoegde mineralen: de grestegel. Gaat het alleen om tegels voor de muur? Dan is de faience tegel, die alleen uit gebakken aarde bestaat, geschikt. De keramische tegels zijn erg onderhoudsarm en bestand tegen krassen en vlekken.

tegelvloeren Lelystad

Tegelvloer en vloerverwarming

Een tegelvloer met vloerverwarming is een veelvoorkomende combinatie. Zowel de keramische als de natuurstenen variant is geschikt. Als u tijdens het tegelzetten verwarming aanlegt zorgt u voor een strak resultaat. Doordat warmte via de tegels effectief verspreid blijft de ruimte langer warm. U bespaart gemiddeld 10% tot 20% op uw energiekosten dankzij de lagere stooktemperatuur die bij vloerverwarming nodig is. Daarnaast geeft het een strak resultaat, doordat er geen lelijke leidingen en radiatoren in het zicht zijn. Het bevordert de hygiëne omdat er minder stofcirculatie plaatsvindt. Informeer bij de tegellegger uit Lelystad naar de verschillen in warmteafgifte per tegel.

portugese tegels zetten

Portugese tegels

Portugese tegels: we zien het steeds meer. De warme en unieke uitstraling spreekt veel mensen aan. Felle kleuren, prachtige motieven en tegelschilderijen: het is allemaal mogelijk met Portugese tegels. De versleten, vintage varianten zijn op dit moment erg populair. De Portugese tegels zijn verkrijgbaar als vloer- en wandtegel en geschikt voor elk interieur: van klassiek tot modern. Daarnaast heeft u een ruime keuze in verschillende maten. Wilt u een unieke hal creëren? Of wilt u extra kleur en sfeer in de badkamer of keuken aanbrengen? De tegellegger uit ons netwerk helpt u graag bij het maken van een geschikte keuze. Zo is op de badkamervloer slijtvastheid belangrijker dan bij de wandtegels in de keuken.

mozaiek tegels Lelystad

Mozaïek tegels

Met het zetten van mozaïek tegels zorgt u voor een persoonlijke uitstraling. Wanneer we het over deze tegels hebben denken de meeste mensen nog aan die kleine, gekleurde tegeltjes. Vandaag de dag is de keuze echter veel groter. Denk bijvoorbeeld aan “Riverstone mozaïek”. De natuurlijke vormen geven een écht vakantiegevoel. Men laat vaak mozaïek op de achterwand van de keuken zetten. Het geeft kleur aan uw keuken en door die kleuren weer in de vloer terug te laten komen wordt het een prachtig geheel. Ook de badkamer is een populaire ruimte om deze tegeltjes toe te passen. Dat is naast decoratief ook veilig: de kleine tegeltjes bevatten veel voegen, welke als het ware een anti-slip laag vormen.

tegelzetbedrijf Lelystad

Kosten tegelzetter

Overweegt u om het zetten van tegels uit te besteden aan een ervaren tegelzetter? Dat is erg verstandig! U heeft dan immers garantie op de werkzaamheden en weet zeker dat het eindresultaat perfect is. Het zetten van tegels is echt vakmanschap. Wat kost deze vakmanschap? De prijzen van het tegelzetten hangen af van een aantal factoren, denk aan het legloon (uurloon) van de tegelzetter per m2, de tegels per m2 en de materiaalkosten per m2. Vergeet de eventuele voorrijkosten niet. De gemiddelde prijs per kilometer ligt tussen de 3 tot 5 cent. De totaalprijs van het tegelzetten is gemiddeld tussen de €50,- tot €110,- per m2. Dit is inclusief het legloon, de tegels en het overige materiaal. Benieuwd naar de exacte kosten op maat? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vrijblijvend meerdere offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten bij het zetten van Spaanse wandtegels of mozaïek in uw keuken? Hebt u een vraag over het verschil tussen keukentegels en badkamertegels? Of wilt u weten wat de prijs is van het tegelzetten in Lelystad? Vul dan vandaag nog de offertepagina in. Wij zullen u op basis van uw wensen voor tegelvloeren of het terras meerdere prijsopgaven toesturen van diverse tegelleggers uit de buurt van Lelystad. Het is vervolgens aan u om deze offertes van het tegelzetten met elkaar te vergelijken.