sanitair plaatsen

Sanitair plaatsen

Bent u uw badkamer zat? Laat nieuw sanitair plaatsen om de ruimte gemakkelijk en voordelig enorm op te knappen! Bovendien zorgt een luxe bad of een moderne douchecabine voor een groter gebruiksgemak. Begint u uw dag in een moderne en luxe badkamer? Dan zorgt u voor een ontspannen begin van de dag. Op deze pagina leest u meer over het plaatsen en vervangen van het sanitair. Ook vindt u hier een indicatie van de kostprijs voor onder andere een bad, een toilet en een nieuwe douche. Bent u benieuwd wat u gaat betalen voor het vervangen van uw sanitair? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

sanitair vervangen

Wanneer sanitair vervangen?

Er zijn meerdere motivaties om het sanitair te vervangen. Misschien vindt u uw staand toilet niet erg mooi en wilt u deze graag vervangen door een hangend model. Of wellicht is uw huidige badkamer enorm verouderd en wilt u deze graag verbouwen. Het kan echter ook voorkomen dat het sanitair beschadigd is geraakt. Als uw douchecabine lekt of als uw wastafel beschadigd is, is het mogelijk tijd om nieuwe badkamermeubels te plaatsen. Met het vervangen van uw sanitair geeft u de badkamer een compleet ander uiterlijk, waardoor u de ruimte weer met veel plezier gaat gebruiken!

Toilet vervangen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun staande toilet te vervangen door een hangend toilet. Het plaatsen van een hangend toilet is niet zomaar gedaan, daarom is het verstandig om hiervoor een specialist in te schakelen. Zo zult u onder andere het tegelwerk aan moeten pakken.

Doordat het nieuwe toilet zweeft, moet het gat in de grond gedicht worden én moet u de watertoevoer en –afvoer laten omleggen. Bij het plaatsen van een nieuwe WC zal eerst het oude model verwijderen. Hij legt de leidingen om en bouwt dan het inbouwreservoir in. Tot slot betegelt hij de ruimte opnieuw.

Douchecabine of inloopdouche?

Als u een nieuwe douche wilt plaatsen, dan heeft u de keuze uit een inloopdouche of douchecabine. Steeds meer mensen kiezen voor een inloopdouche, omdat deze erg ruimtelijk is. Toch heeft ook een douchecabine zijn voordelen. Doordat de douchecabine en douchebak als een compleet geheel wordt geleverd, is deze gemakkelijker te plaatsen. In het geval van een inloopdouche zult u ook de tegelwerken gedeeltelijk of zelfs geheel moeten vernieuwen. Bovendien heeft u bij een douchecabine de keuze uit vele extra’s, zoals een massagestraal of zelfs een zonnebank! Bijkomend voordeel is dat de douchecabine volledig dicht is, waardoor de rest van uw badkamer tijdens het douchen gewoon droog blijft.

Douchebak plaatsen

Of u nu kiest voor een inloopdouche of douchecabine: het plaatsen van een douchebak is altijd een goed idee. Hiermee creëert u een waterdicht resultaat en zorgt u ervoor dat de badkamer droog blijft. Bij het plaatsen van de douchebak is het belangrijk dat deze waterpas is. De douchebak zelf heeft al een licht afschot, zodat het water gemakkelijk wegloopt. De specialist doet dit door middel van de schroefpootjes. Als de douchebak volledig waterpas is dan bouwt de specialist muurtjes om de douchebak heen. De kier tussen het muurtje en de douchebak kit hij dicht, zodat er geen vochtproblemen ontstaan. Daarna timmert hij het frame af en betegelt hij de ombouw. Zo is uw nieuwe douchecabine klaar voor gebruik!

bad plaatsen

Bad plaatsen

Het plaatsen van een ligbad zorgt voor optimale luxe in de badkamer. Wel is het belangrijk dat u voldoende ruimte hebt. Wilt u toch graag een bad in de badkamer plaatsen maar is de ruimte beperkt? Kies er dan voor om een bad douche combinatie te installeren. Ook als u op dit moment een kleiner ligbad heeft en deze graag wilt vervangen bent u bij één van de specialisten uit ons netwerk aan het juiste adres. De specialist plaatst het ligbad op z’n plek en bouwt deze vervolgens in door middel van gasbetonblokken. Hij houdt een kleine opening over voor het serviceluik. Mocht er in de toekomst sprake zijn van lekkage, dan kunt u dit via het serviceluik laten repareren.

wastafel vervangen

Wastafel vervangen

Veel mensen hebben een standaard fonteintje in de badkamer. Door deze te vervangen met een luxe wastafel. Bij het vervangen van de wastafel is het belangrijk dat de watertoevoer en –afvoer goed zijn aangesloten. De vakman sluit de waterleiding af en demonteert dan uw oude wastafel. Laat u een dubbele wastafel plaatsen? Dan maakt de loodgieter gebruik van een Y- of T-stuk om de watertoevoer en –afvoer te splitsen. Bij het vastschroeven gebruikt hij een afdichtdraad, zodat u verzekerd bent van een waterdicht resultaat. Pas als hij de afvoer en wateraansluiting heeft aangesloten, zal de vakman de wastafel tegen de muur plaatsen. Ter afwerking kit hij de naden tussen de tegelwand en het meubel.

Wat kost sanitair?

Overweegt u het vervangen van uw bad, douche of toilet? De kosten voor het sanitair zijn natuurlijk volledig afhankelijk van het sanitair dat u laat plaatsen.

In de volgende tabel vindt u een indicatie van de prijzen, inclusief montage. In sommige gevallen is het voor het sanitair noodzakelijk om de waterleidingen te verleggen.

Dit kost ongeveer €400,- tot €800,-. Voor het sanitair geldt: hoe luxer hoe hoger de prijs. Kiest u voor een luxe ligbad, dan kan de prijs al snel oplopen tot wel €2.800,-. Maar als u het bad laat vervangen door een simpel model, dan zal de prijs eerder rond de €850,- liggen.

Prijzentabel: sanitair

Sanitair Gemiddelde prijs, inclusief montage*
Toilet €300,- tot €700,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Douche €420,- tot €1.800,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Verleggen van waterleidingen €400,- tot €800,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, de prijs verschilt per bedrijf.

toilet plaatsen

Zelf doen of uitbesteden?

Om op de arbeidskosten te besparen is het mogelijk om zelf het sanitair te vervangen. Wanneer u echter geen ervaring heeft in het vervangen van het bad, toilet of ander sanitair dan is het verstandig om hiervoor een vakman in te schakelen.

Een vakman zorgt ervoor dat uw sanitair in korte tijd goed geplaatst is. Dat houdt in dat het risico op lekkages door een verkeerde montage er eigenlijk niet is! Bovendien geeft dit u garantie op het afgeleverde werk. Mocht er toch iets mis zijn, dan is de badkamerspecialist verantwoordelijk voor de extra kosten die gemaakt worden!

sanitair plaatsen

Besparen? Offertes vergelijken!

Wilt u uw badkamer opknappen met het plaatsen van nieuw sanitair? Zorg er dan voor dat u niet teveel betaalt. Hoe u dit doet? Door de offertes van verschillende badkamerspecialisten te vergelijken. Geef uw wensen door via het offerteformulier en u ontvangt al snel de prijsopgaven van maximaal 6 specialisten uit uw eigen regio. Kijk naar het verschil in prijs en aanbod, en kies voor de vakman die u het scherpste aanbod doet! Op deze manier bespaart u tot wel 40% op het vervangen van uw sanitair. Deze service is geheel vrijblijvend én kosteloos, zo zitten er geen risico’s aan verbonden. Zit er geen passend aanbod tussen? Dan zit u helemaal nergens aan vast!