keuken betegelen

Keuken betegelen

Tegels zijn ideaal in de keuken omdat ze erg makkelijk schoon te maken zijn. U leest hier meer over vloertegels in combinatie met vloerverwarming, welke plavuizen u het beste kunt gebruiken bij het betegelen van uw (bij)keuken en waar u op moet letten bij het betegelen van een achterwand in uw keuken. U vraagt bij ons kosteloos en geheel vrijblijvend offertes van tegelzetters aan. Door de offertes met elkaar te vergelijken kiest u altijd de meest aantrekkelijke prijzen in uw situatie. Dankzij onze jarenlange ervaring is het leggen van uw nieuwe vloer of het betegelen van uw wand in een mum van tijd gedaan.

keuken achterwand betegelen

Kiezen van het soort tegel

Geglazuurde tegels maakt u makkelijk schoon, dit maakt ze ideaal in een ruimte als de keuken of douche waar hygiëne belangrijk is. De keuken wordt dagelijks erg veel belopen, houd hier rekening mee voordat u plavuizen gaat leggen. Het is namelijk verstandig om plavuizen te kiezen met een hoge krasbestendig- en duurzaamheid. De krasbestendigheid en duurzaamheid worden aangegeven met de PEI-norm. Deze norm gaat van PEI 1, van tegels die vrijwel niet worden belopen, zoals wandtegels, tot aan PEI 5, zeer duurzame tegels voor bijvoorbeeld industrieel gebruik. Het is verstandig om bij het leggen in een keuken te kiezen voor keramische tegels met een PEI waarde van 3 of 4.

Wandtegels

Bij het kiezen van wandtegels heeft u de keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren. In de keuken werkt u vaak met water of andere vloeibare producten. Het is daarom verstandig om bij het leggen waterbestendige plavuizen te kiezen. Zoals u heeft gelezen kunt u voor vloeren en wanden in keukens het beste geglazuurde keramische tegels kiezen. Het geglazuurde laagje maakt ze water- en vlekbestendig en makkelijk afwasbaar waardoor uw keuken een hygiënische plek blijft. Schoonmaakmiddelen en zure vloeistoffen zoals frisdrank kunnen daarom met een gerust hart tegen de wand spetteren. Omdat natuursteentegels niet zo goed tegen schoonmaakmiddelen en zure vloeistoffen kunnen, zijn ze minder geschikt als vloer- en wandtegels.

Achterwand keuken betegelen

Veel mensen vinden het betegelen van de achterwand bij het aanrecht ouderwets. Tegenwoordig is echter het tegenovergestelde waar. Door de achterwand te betegelen maakt u uw keuken juist persoonlijk. Bij het betegelen van de achterwand valt de keuze vaak op een leuk motiefje of op mozaïek tegels. Ook tegelsoorten met een natuurlijke kleur zoals antraciet of met een houtlook worden vaak gebruikt. Bij de achterwand in de keuken is het leuk om tegels in verband te leggen. Deze manier van leggen zorgt ervoor dat de achterwand speels is zonder dat het te druk wordt. Heeft u een kleine keuken? Kies in dat geval kleinere tegels bij het leggen omdat dit voor meer rust zorgt.

Vloertegels en vloerverwarming

Vloertegels, zowel natuursteen als keramische, kunnen erg goed gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming en vloertegels zorgen ervoor dat uw keuken er strak uitziet, maar dat deze tegelijkertijd erg comfortabel is dankzij de behaaglijke warmte. Vloertegels in combinatie met vloerverwarming zijn erg energiebesparend. Tegels geleiden namelijk warmte in plaats van dat ze warmte tegenhouden. Een groot voordeel van vloerverwarming is dat u geen last heeft van radiatoren. Hierdoor houdt u ruimte over in de keuken, deze kunt u gebruiken om een extra keukenkast neer te zetten. Ook bespaart u tot 20% van de energiekosten omdat vloertegels de warmte langer vasthouden.

bijkeuken betegelen

Bijkeuken betegelen

In de bijkeuken is het leggen van plavuizen tevens een goede keuze omdat u ze zo makkelijk schoon maakt. In de bijkeuken wordt veel gelopen, valt wel eens iets en staan vaak zware apparaten zoals een vriezer of wasmachine. Het is dan ook belangrijk dat vloertegels die u in de bijkeuken gaat leggen erg stevig zijn. Hou daarom dezelfde PEI waarde aan die wordt aangeraden in de keuken. Loopt uw bijkeuken door in de woonkamer en heeft u daar tegels? Dan is het leuk om de bijkeuken op dezelfde manier te betegelen zodat dit het gevoel van een grotere ruimte creëert.

keuken wandtegels

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van vloer- en wandtegels. Er zijn vele verschillende soorten plavuizen verkrijgbaar zowel goedkopere als luxere tegels. Allereerst moet u een keuze maken uit natuursteen en keramische plavuizen. In verband met de hygiëne zijn keramische vloer- en wandtegels de beste keuze voor (bij)keukens. De prijzen van keramische wandtegels liggen tussen de €8,- en €40,- per m2, de prijzen van keramische vloertegels liggen tussen de €15,- en €60,-. Wilt u weten wat de prijs is voor het betegelen van uw (bij)keuken door een tegelzetter? Dan kunt u het beste offertes aanvragen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een tegelzetter die u kan helpen bij het betegelen van uw (bij)keuken? Bij ons zit u goed! Wij zijn een landelijk netwerk van tegelzetters waardoor er altijd een tegelzetter bij u in de buurt tussen zit. U vraagt bij ons geheel kosteloos en vrijblijvend offertes aan. Dankzij ons netwerk heeft u de mogelijkheid om de offertes met elkaar te vergelijken op aanbod, voorwaarden en prijs. Op deze manier kiest u altijd de tegelzetter met de laagste prijs en de beste voorwaarden. Ook met vragen over het betegelen van uw wand of het leggen van plavuizen bent u bij ons van harte welkom.

keuken tegels leggen