badkamer ontwerpen

Badkamer ontwerpen

Denkt u aan een complete renovatie en het ontwerpen van een nieuwe indeling van uw kleine, maar complete badkamer? Bent u toe aan een inloopdouche of nieuw wastafelmeubel en bent u op zoek naar ideeën of inspiratie? Wanneer u de indeling helemaal wil omgooien en u een nieuwe badkamer wilt ontwerpen en inrichten, bent u bij ons aan het juiste adres. Als u zelf geen inspiratie heeft maken wij voor u een ontwerp op maat met een compleet andere indeling. Bent u op zoek naar wandtegels of vloertegels? Ook dan kunnen onze badkamerspecialisten u helpen. Wij zijn een netwerk van specialisten in heel Nederland. Als u contact met ons opneemt via het contactformulier op de offertepagina dan sturen wij u meerdere offertes (maximaal 5) van specialisten uit uw regio. Zo heeft u zelf de keuze uit erkende specialisten en kunt u vergelijken op prijs en aanbod!

kleine badkamer

Grote of kleine badkamer?

Wanneer u uw nieuwe badruimte gaat ontwerpen kan u de indeling helemaal anders inrichten. Door het gebruik van een ruimtelijk ontwerp kan een kleine badkamer groter lijken. Het ontwerpen van een logische indeling kan ook bijdragen aan de optische grootte. Door het vervangen van kleine wandtegels en vloertegels door grotere vloer- en wandtegels, oogt de ruimte direct groter. Door het verplaatsen van uw douchecabine is er in het nieuwe ontwerp wellicht plek voor het inrichten van een toilet. De ideeën zijn eindeloos! Als u een grotere badkamer heeft is er natuurlijk de mogelijkheid tot het installeren van een luxe ligbad of extra groot badkamermeubel.

Ideeën en inspiratie opdoen

Als u de badruimte opnieuw gaat ontwerpen en inrichten, dan kan u online of in showrooms genoeg ideeën vinden en inspiratie opdoen als het gaat om de indeling en het ontwerp van uw kleine badkamer. U kunt de kamer helemaal naar uw smaak ontwerpen en inrichten. Kiest u een warme, landelijke uitstraling of gaat u de ruimte liever inrichten met een strak, modern ontwerp. Een landelijke sfeer herkent u vaak door het gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. Een losstaand ligbad kan u niet wegdenken uit een landelijk ontwerp, maar is iets minder geschikt in een kleine badkamer. Een moderne badkamer is juist het tegenovergestelde. Waar een landelijk ontwerp juist heel gezellig en huiselijk is, is een moderne indeling juist strak en eenvoudig, waardoor een kleine ruimte groter lijkt.

Effectieve indeling

Om uw kleine badruimte zo groot mogelijk te laten lijken zult u de complete badkamer zo effectief mogelijk moeten ontwerpen en inrichten. Er zijn een aantal ideeën waarmee u in uw kleine badkamer toch genoeg plek kunt creëren voor een ligbad, douche, toilet en badkamermeubel. In een showroom kunt u genoeg inspiratie op doen voor een kleine, maar complete badkamer. Door het anders inrichten van uw indeling kunt u een hoop ruimte winnen. Een voorbeeld van een effectief ontwerp is het inbouwen van een ligbad zodat er meer bergruimte ontstaat. Of het ontwerpen van een extra scheidingswand tussen de inloopdouche en het toilet zodat u meer ruimte overhoudt voor het badkamermeubel.

Wand- en vloertegels of pleisterwerk?

Als u de indeling van uw complete badruimte opnieuw wilt ontwerpen en inrichten, dan zijn wandtegels en vloertegels waarschijnlijk de meest logische optie. Wandtegels en vloertegels komen in allerlei vormen en maten en er is voor iedere complete badkamer voldoende inspiratie. Maar heeft u bij het ontwerpen al eens pleisterwerk overwogen? Er zijn talloze ideeën en genoeg inspiratie voor badkamers met pleisterwerk. Door het gebruik van pleisterwerk lijkt uw kleine badruimte groter en strakker. Daarbij heeft pleisterwerk in het ontwerp één groot voordeel ten opzichte van wandtegels of vloertegels: er zijn geen voegen, en dus geen schimmels. Met pleisterwerk is uw complete badkamer hygiënischer dan wanneer u vloertegels en wandtegels gebruikt.

badkamer inrichten

Ligbad en/of inloopdouche?

Een bad kan een enorme luxe zijn. Wanneer u graag in bad ligt dan is het een goed idee om deze mee te nemen in het ontwerpen en inrichten van de nieuwe indeling. Als u een kleine maar complete badkamer heeft, kunt u ervoor kiezen om dan in bad te gaan douchen. Zo hoeft u bij het inrichten van uw indeling of ontwerp geen plek vrij te houden voor een douchecabine of inloopdouche. Deze ideeën trekken de meeste mensen niet zo aan. De instap is erg hoog en de kans op uitglijden daarbij ook. In plaats van een ligbad kunt ook de keuze maken om een ruime inloopdouche te realiseren. Met het plaatsen van een inloopdouche creëert u extra plek om bijvoorbeeld een toilet te plaatsen. Daarbij is een inloopdouche onmisbaar in het ontwerp van een moderne badkamer.

badkamertegels plaatsen

Wastafel en badkamermeubel

Bij het ontwerpen en inrichten van de nieuwe indeling is een wastafel of badkamermeubel onmisbaar. Één van de ideeën om ruimte te besparen is de keuze voor een simpele wastafel in plaats van een compleet badkamermeubel. Deze is klein en compact, maar is wel alles wat nodig is in een complete badkamer. Als u de kamer opnieuw gaat inrichten en u heeft nog wel plek in uw indeling, plaats dan een badkamermeubel. Een badkamermeubel is een wastafel compleet met kast en hiermee kan u in een kleine ruimte veel opbergruimte creëren. Vooral wanneer u in uw ontwerp geen plek hebt om grote kasten in plaatsen, is het plaatsen van een badkamermeubel een goede oplossing. Bent u op zoek naar inspiratie? Loop dan eens een showroom binnen.

badkuip plaatsen

Badkamertegels plaatsen

Als de wanden na het stuken weer strak en glad zijn gaan we nogmaals betegelen met de badkamertegels. Tijdens uw badkamerrenovatie zal de vakman eerst uw muren betegelen en daarna pas de vloer. Als u na de badkamerrenovatie de badkamertegels tot op het plafond wilt hebben, dan zullen wij van beneden naar boven betegelen. Van tevoren tekenen we nauwkeurig uit waar de badkamertegels komen, zodat wij er zeker van zijn dat het patroon in badkamertegels goed doorloopt. Als de wanden goed gedroogd zijn zullen onze badkamerspecialisten de vloer betegelen en als ook deze goed gedroogd is wordt er gevoegd. Het voegsel wordt dan ruimschoots over de tegels geveegd, waarna het met een spons in cirkelvormige bewegingen tussen de tegels geduwd wordt.

badkamer ontwerp

Badkamer radiator of vloerverwarming?

Als u toch de indeling van uw badkamer opnieuw gaat ontwerpen en inrichten, kunt u een andere soort verwarming installeren. Met het vervangen van uw radiator door vloerverwarming wint u plek voor eventueel een bad of badkamermeubel. Vloerverwarming kan u complete badkamer opwarmen en met de warme tegels hoeft u nooit meer koude voeten te krijgen na het douchen. Als u liever geen vloerverwarming meeneemt in uw ontwerp, dan kunt uiteraard ook gewoon een radiator plaatsen. Om het inrichten van uw kleine badruimte zo effectief mogelijk te houden kunt u ervoor kiezen om een design radiator op te hangen. Deze past bijvoorbeeld goed boven een bad of in een ongebruikte hoek. Zo verliest u niet onnodig plek in uw ontwerpen en als bijkomend voordeel zijn uw handdoeken lekker warm.

complete badkamer

Kosten badkamer & ontwerp

Als u toe bent aan een complete renovatie van uw kleine, complete badkamer en u wilt de indeling helemaal opnieuw ontwerpen en inrichten, dan kan dit veel geld kosten. Als u naar een badkamerspecialist gaat zal er een ontwerp op maat gemaakt worden dat helemaal naar uw smaak is. De badkamerspecialist heeft ideeën en inspiratie genoeg, voor elk formaat badkamer. De kosten van het opnieuw ontwerpen en inrichten van uw complete badkamer kunnen oplopen tot gemiddeld €4.100,- tot €5.900,-. Door op het sanitair of de wandtegels of vloertegels te besparen kunt u zelf invullen hoeveel de nieuwe indeling volgens het ontwerp ongeveer zal kosten. Een badkamerspecialist kan u hierbij helpen.

sanitair plaatsen

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u overtuigd en wilt u uw complete badkamer opnieuw ontwerpen? Bent u toe aan een compleet andere indeling van de kleine ruimte en wilt u de badruimte opnieuw inrichten? Heeft u ideeën of inspiratie nodig? Bent u benieuwd hoe een ontwerp op maat er voor uw complete badkamer uit zou zien? Ook bij het uitzoeken van nieuwe wandtegels, vloertegels, pleisterwerk of sanitair kunnen wij u helpen. Wilt u meer informatie over de kosten van een eigen ontwerp en indeling? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website. Wij sturen u dan maximaal 5 offertes toe van specialisten uit uw regio. Deze offertes zijn volledig vrijblijvend, zodat u zelf kunt vergelijken op prijs en aanbod.