bad plaatsen

Bad plaatsen

Als u graag in bad zit, is een ligbad of hoekbad een echte luxe in uw badkamer. Als u ruimte heeft kunt u het installeren van een ligbad overwegen. Een vrijstaand badmeubel op pootjes, een hoekbad of ligbad: voor iedere badkamer is een geschikt badmeubel. Of u een hoekbad, ligbad of vrijstaand bad kiest, wij kunnen uw badmeubel voor u installeren en inbouwen. Wij zijn een netwerk van ervaren badkamerspecialisten vanuit heel Nederland. Als u contact met ons opneemt sturen wij u meerdere offertes (max. 5) van specialisten uit uw regio. Bent u benieuwd naar de kosten van bijvoorbeeld een vrijstaand bad of hoekbad? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze offertepagina.

bad inbouwen

Waterpas zetten en sifon aansluiten

Wanneer u overgaat tot het plaatsen van een badmeubel in uw bestaande badkamer, dan moet u deze, tenzij u een vrijstaand badmeubel laat installeren, op de juiste plaats laten inbouwen. Voordat wij het badmeubel kunnen installeren is het belangrijk dat de waterleiding en de afvoer op de juiste plek zitten. Zo niet, dan kunt u deze laten verleggen door onze badkamerexperts. Na het plaatsen van het ligbad worden de juiste maten afgetekend. Een badmeubel komt op pootjes, hiermee kan de hoogte van de badkuip verstelt worden. Omdat er vaak een afloop in de badkamervloer zit, gebruikt u een waterpas om het badmeubel recht te zetten. De afvoer wordt op maat gemaakt en de sifon wordt aangesloten.

Houten frame maken

Als u een bad laat installeren heeft u verschillende keuzes. Gaat u voor een vrijstaand bad, een hoekbad of badkuip met badombouw? Als u een vrijstaand badmeubel kiest, slaan we het inbouwen uiteraard over. Geen vrijstaand meubel? Dan zal u uw badkuip moeten inbouwen door middel van een badombouw. Als de badkuip correct is afgetekend op de muur plaatsen wij houten balkjes tegen de muur om de hoogte aan te geven. Zo weten wij bij het plaatsen van de badombouw hoe hoog het muurtje moet zijn. De afmetingen van het badmeubel worden ook op de grond afgetekend. Zo wordt duidelijk waar wij uw badombouw moeten plaatsen. Een badombouw kunt u laten plaatsen door middel van gasbetonblokken of u bouwt uw badombouw met platen van multiplex.

Badombouw met gasbetonblokken

Als u een ligbad, hoekbad of ander badmeubel wil laten inbouwen door het gebruik van gasbetonblokken, dan hoeft u geen compleet houten frame laten plaatsen. Zodra de afmetingen van het bad op de grond staan wordt er een muurtje gebouwd waarmee wij uiteindelijk het ligbad zullen inbouwen. Het muurtje van gasbeton plaatsen we tot aan de houten plankjes aan de muur. Tijdens het inbouwen laten we in de buurt van de afvoer een open ruimte. Hierin zullen we later een serviceluik plaatsen. Zo kunt u hier te allen tijde aan werken als deze, bijvoorbeeld, verstopt zit of lekt. Gebruik bij het plaatsen van de badombouw een sterke gasbetonlijm.

Badombouw met multiplex

Een tweede mogelijkheid voor het inbouwen van uw hoekbad of ander bad is door het installeren van een badombouw met multiplex. Als u uw bad op deze manier wilt laten inbouwen, heeft u een stevig houten frame nodig. Het bad staat op pootjes en daarom hoeft het badmeubel niet op het houten frame te leunen. Wel ondersteunt het houten frame de badkuip op pootjes, en daarom zullen wij uw badombouw stevig plaatsen. Als het houten frame eenmaal stevig in elkaar zit installeren wij de platen tegen het houten frame. Als wij uw bad inbouwen door het installeren van hardhouten platen, houden we een kleine ruimte over voor het service luik.

ligbad plaatsen

Ligbad plaatsen

Voordat wij uw badombouw kunnen betegelen, plaatsen wij eerst uw ligbad op pootjes in uw badombouw. Er wordt een kitrand gespoten over de balkjes die bevestigd zijn aan de muren. Daarna plaatsen wij uw ligbad voorzichtig op pootjes in de badombouw. Wanneer het ligbad geplaatst is, kunnen wij deze installeren. Om er zeker van te zijn dat uw ligbad goed staat, vullen wij uw badkuip volledig. Nu heeft uw badkuip het volle gewicht. Het bad blijft gevuld totdat het inbouwen, plaatsen en installeren van uw badkuip compleet is afgerond. Wij sluiten de afvoer aan en lijmen de verschillende PVC onderdelen in elkaar zodat het waterdicht is.

Bad betegelen

Na het inbouwen en installeren van uw ligbad zullen wij uw bad betegelen. De aan ons netwerk gelieerde badkamerexperts zijn ervaren in het betegelen van een ligbad, maar als u zelf een ervaren klusser bent is het goed mogelijk om zelf uw bad te betegelen. Als u uw bad wilt betegelen, let er dan op dat u eerst uw serviceluik gaat betegelen. Na het installeren van het luik, gaat u vanaf hier betegelen. Op deze manier past het luik precies tussen de rest van de tegels en valt het minder op. Om het luik niet compleet uit het oog te raken, zou u een iets bredere of smallere voeg kunnen gebruiken.

bad betegelen

Afkitten en isoleren

Als u uw bad laat inbouwen door middel van gasbeton, dan gaan we deze verder inbouwen tot het gat voor het service luik het formaat heeft van één of meerdere tegels, afhankelijk van het formaat. Het luik betegelen we met complete tegels. Zo valt deze na het betegelen van badmeubel niet meer op. Na het plaatsen en installeren van uw badkuip wordt uw bad geïsoleerd. Dit doen wij door het plaatsen van glaswol tussen uw bad en de ombouw. Doordat wij het bad isoleren zal uw badwater langer warm blijven en kunt u langer van uw bad genieten. Om de badkuip waterdicht te maken worden alle randen netjes afgekit.
kosten bad plaatsen

Kosten bad plaatsen

Het laten plaatsen van een ligbad in uw bestaande badkamer kan prijzig zijn. U moet het badmeubel laten installeren en inbouwen. Dat kost tijd. De prijs hangt echter voor een groot deel af van het materiaal dat u gaat gebruiken. Het inbouwen van een ligbad met gasbeton kost meer dan het inbouwen met een houten frame en multiplex. Een vrijstaand badmeubel hoeft helemaal niet worden ingebouwd. Daarnaast heeft u uiteraard de keuze uit het installeren van een hoekbad of een ligbad en komt een vrijstaand ligbad in verschillende materialen met verschillende kosten. De kosten van het plaatsen en installeren van een ligbad liggen gemiddeld tussen de €1.000,- en €1.500,-.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Als u altijd al gedroomd heeft van een vrijstaand bad, ligbad of hoekbad, dan is het nu de tijd om de wens voor een badmeubel te realiseren. Wij ontwerpen en installeren uw badkuip moeiteloos en zorgen voor het inbouwen en betegelen van uw badmeubel. Heeft u al een badmeubel in huis maar moet u deze nog installeren en inbouwen? Ook dan kan u bij ons terecht. Wilt u weten wat de kosten zijn voor het installeren van uw hoekbad of vrijstaand badmeubel, of heeft u hulp nodig met een complete badkamerrenovatie? Als u contact opneemt via ons contactformulier sturen wij u maximaal 5 offertes toe van specialisten uit uw regio zodat u zelf kunt vergelijken op prijs en aanbod!