badkamerrenovatie

Badkamerrenovatie

Bent u uw kleine badkamer zat en bent u toe aan een complete badkamerrenovatie? Als u een kleine badkamer heeft kan u door het renoveren en verbouwen van de indeling van het sanitair een heleboel ruimte creëren. Een bad dat u nooit gebruikt kan vervangen worden door een strakke inloopdouche, en door het vervangen van kleine badkamertegels door grotere lijkt de kleine ruimte al snel een stuk groter. Het verbouwen en renoveren van een badkamer is niet eenvoudig en vereist kennis van elektriciteit, het betegelen van de wanden, de waterleiding en de montage van het nieuwe sanitair. Bent u op zoek naar tips of wilt u zeker weten dat uw badkamerrenovatie goed wordt uitgevoerd? Huur dan een erkende badkamerspecialist in. Benieuwd wat het renoveren en verbouwen u gaat kosten? Vul ons contactformulier in, dan sturen wij u vrijblijvend meerdere offertes, maximaal 5, zodat u zelf kunt vergelijken.

badkamer verbouwen

Met of zonder breekwerk?

Als u denkt aan een badkamerrenovatie heeft u twee opties. U zou uw badkamer kunnen verbouwen of renoveren zonder daarbij uw huidige badkamer te slopen. Zijn uw badkamertegels in goede staat en is uw badkamer, behalve gedateerd, in orde? Dan kan u met waterdichte panelen of watervast stucwerk uw kleine badruimte opknappen. Door het vervangen van uw sanitair alleen, zou u de hele ruimte al opknappen zonder daarbij compleet te verbouwen of renoveren. Doordat u de badkamer niet compleet hoeft te slopen en renoveren, scheelt het u een hoop tijd en rommel in huis. Als uw badkamertegels in slechte staat verkeren dan zult u deze echt moeten slopen en opnieuw betegelen, wilt u uw badkamer opknappen. In dit geval heeft u de optie om uw kleine badkamer tijdens uw badkamerrenovatie compleet te renoveren en de indeling compleet te verbouwen.

Van bad naar inloopdouche

Heeft u een ligbad in uw badkamer die al jaren ongebruikt in de weg staat? Zonde van de ruimte die hij opneemt. Zeker in een kleine badkamer kan u veel ruimte winnen als u het bad zou slopen. Als u uw badruimte gaat renoveren of verbouwen kan u tijdens uw badkamerrenovatie de indeling compleet omgooien. Als uw ligbad verdwijnt heeft u de ruimte om een strakke inloopdouche te realiseren. Een inloopdouche is een echte eyecatcher in uw badkamer. Met een luxe inloopdouche verandert uw kleine badkamer na de badkamerrenovatie in een heus wellness resort! Bent u benieuwd naar de kosten van de montage van zo’n luxe inloopdouche? De badkamerspecialisten uit ons netwerk beantwoorden graag uw vraag en helpen u tevens met het maken van een ruimtelijke indeling van uw sanitair. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Slopen van de badkamer

Kiest u voor het opknappen van uw badkamer voor het compleet verbouwen en renoveren? Dan is de eerste stap in uw badkamerrenovatie het slopen van de bestaande badkamertegels. Als u hiervoor één van de badkamerspecialisten uit ons netwerk inhuurt, dan beginnen zij met het afsluiten van waterleiding en afvoer en het verwijderen van sanitair. Als de elektriciteit is afgesloten verwijderen zij ook de verlichting, lichtschakelaars en stopcontacten. Op dit punt kan het renoveren en verbouwen, en daarmee uw badkamerrenovatie, beginnen. Voor het slopen van uw badkamertegels gebruiken we een steenbeitel en hamer. De eerste tegel wordt stukgeslagen waarna we de rest makkelijker kunnen slopen. Als alle badkamertegels verwijderd zijn, ruimen we de rommel vakkundig op tot er een lege, kale ruimte overblijft.

Waterleidingen, afvoer en stroomvoorziening

Voordat we kunnen beginnen met het betegelen van de ruimte, wordt gekeken of de waterleidingen en stroomvoorzieningen op de juiste plek zitten. Als u heeft gekozen voor het verbouwen van de indeling van uw badkamer, dan moeten de leidingen verlegd worden voor de montage van uw nieuwe sanitair. Nu de ruimte kaal is kunnen we de ligging van de waterleidingen en stroomvoorzieningen verbouwen. De badkamerspecialisten tekenen precies af waar uw nieuwe sanitair, zoals een inloopdouche, komt. Zo zijn zij er zeker van dat er bij de montage van uw inloopdouche geen problemen ontstaan. In de muren worden gleuven gefreesd waarin de nieuwe leidingen komen. Als u tijdens uw badkamerrenovatie kiest om uw plafond te verlagen voor de montage van een afzuigsysteem of spotlights, dan wordt dit op dit punt ook gedaan.

badkamer renoveren

Stucwerk

Ook wanneer alle badkamertegels zijn gesloopt en wij er zeker van zijn dat alle leidingen precies goed zitten, kunnen we nog niet beginnen met het betegelen. De wanden hebben het zwaar gehad met het slopen van de badkamertegels, dus om het beste resultaat te behalen zullen wij die eerst u opknappen. De derde stap in het renoveren en verbouwen van uw badkamer is het stucwerk. Voor het betegelen is een zo glad mogelijk oppervlak nodig, daarom stuken onze badkamerexperts zorgvuldig. Wilt u uw badkamerrenovatie compleet maken met het aanleggen van een vloerverwarming, of als u een vloer op afschot nodig heeft in verband met uw nieuwe inloopdouche, dan verbouwen wij op dit punt uw ook uw vloer.

Badkamertegels plaatsen

Als de wanden na het stuken weer strak en glad zijn gaan we nogmaals betegelen met de badkamertegels. Tijdens uw badkamerrenovatie zal de vakman eerst uw muren betegelen en daarna pas de vloer. Als u na de badkamerrenovatie de badkamertegels tot op het plafond wilt hebben, dan zullen wij van beneden naar boven betegelen. Van tevoren tekenen we nauwkeurig uit waar de badkamertegels komen, zodat wij er zeker van zijn dat het patroon in badkamertegels goed doorloopt. Als de wanden goed gedroogd zijn zullen onze badkamerspecialisten de vloer betegelen en als ook deze goed gedroogd is wordt er gevoegd. Het voegsel wordt dan ruimschoots over de tegels geveegd, waarna het met een spons in cirkelvormige bewegingen tussen de tegels geduwd wordt.

Montage sanitair en afwerking

Wanneer het betegelen klaar is, is het grootste deel van de badkamerrenovatie achter de rug. Het verbouwen en renoveren is klaar en de laatste stap in uw badkamerrenovatie is de montage van uw nieuwe sanitair. Als u gebruik maakt van onze service nemen wij de montage van uw sanitair op ons. Als de montage van uw nieuwe sanitair goed is verlopen wordt alles netjes afgekit zodat de badruimte waterdicht en schimmelvrij wordt. Het afkitten gebeurt met een speciale sanitairkit zodat er geen schimmels ontstaan in uw kitrand. Voordat uw nieuwe badkamer door ons wordt opgeleverd, zullen we deze schoonmaken en opknappen, zodat u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken. U kunt direct gebruik maken van uw nieuwe inloopdouche.

kosten badkamerrenovatie

Kosten badkamerrenovatie

Het renoveren en verbouwen van uw badkamer kan u flink wat geld kosten. Een badkamerrenovatie is dan ook niet iets wat u in een paar dagen geklaard hebt. Het verbouwen en renoveren kost geld en tijd, en de kosten van een badkamerrenovatie kunnen flink verschillen. De totale kosten van de badkamerrenovatie worden beïnvloed door onder andere de tegels, het ontwerp, de montage van het sanitair en de leidingen die al dan niet verlegd moeten worden. Voor het renoveren en verbouwen kunt u gemiddeld tussen de €4.100,- en €5.900,- rekenen. U kunt geld besparen door het aanschaffen van voordelig sanitair of door het aanhouden van uw huidige indeling. Als u een eenvoudig ligbad of douchecabine kiest in plaats van een moderne inloopdouche.

sanitair plaatsen

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u uw badkamergraag opknappen maar weet u niet waar u moet beginnen met renoveren? Heeft u geen idee hoe u de montage van uw nieuwe sanitair moet aanpakken? Of wilt u gaan renoveren of verbouwen en bent u nieuwsgierig geworden wat het renoveren u zal kosten? Wij kunnen uw complete badkamerrenovatie uit handen nemen. Van het renoveren van uw bad tot een complete badkamerrenovatie: bij ons bent u aan het juiste adres. Wanneer u contact met ons opneemt sturen wij u meerdere offertes (max. 5) van erkende badkamerspecialisten binnen ons netwerk. Zo kan u zelf vergelijken op prijs en aanbod en bent u verzekerd van de beste service voor de laagste prijs. Zo kan u tot wel 25% besparen op de investering van de te verbouwen en renoveren badkamer!