vloertegels

Vloertegels

Wilt u een tegelvloer in uw badkamer, woonkamer, keuken of toilet? Wij informeren u graag. Ten eerste maakt u de keuze tussen keramische of natuursteen vloertegels. Creëer een houtlook met een keramische tegelvloer of gebruik matte of gepolijste tegels. Bij natuursteen plavuizen heeft u meer keuze. Kies hier uit marmer, leisteen, hardsteen of graniet. Wilt u een plavuizen expert uit uw regio inschakelen? Wij zijn een netwerk van vloertegels specialisten die werkzaam is in heel Nederland. Vul het offerteformulier in en ontvang op korte termijn vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5). Vergelijk de offertes op prijs, aanbod en de voorwaarden en kies de expert die bij uw opdracht past.

plavuizen

Verschillen per vertrek

Welk vertrek wilt u voorzien van een tegelvloer? Die keuze is belangrijk voor het type plavuizen wat u nodig heeft. Denk hier aan de woonkamer, badkamer, keuken of toilet. Ieder vertrek vereist weer andere plavuizen. Bij een keuken is het bijvoorbeeld belangrijk dat de tegels water afstoten. Dat waarborgt de hygiëne. Bij de badkamer is het aangeraden om keramische vloertegels te plaatsen. Deze zijn duurzaam en beter bewerkbaar om een antislip laag aan te brengen. Mocht u vloerverwarming willen voor uw badkamer dan kunt u keramische of natuursteen plavuizen gebruiken. Beide zijn ze een goede warmtegeleider.

Keramische vloertegels

Keramische plavuizen bestaan grotendeels uit klei en zand en zijn aangeraden voor badkamer en keuken. Door het bakken ontstaan sterke en duurzame vloertegels. Keramische tegels zijn makkelijk bewerkbaar en daardoor verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Door een glazuurlaag aan te brengen kan een kleur worden toegevoegd aan de keramische tegels. Bovendien biedt deze glazuurlaag naast de kleur ook bescherming en een glanzend effect aan uw tegelvloer. Het glanzend effect geeft een chique uitstraling aan uw woonkamer. Keramische plavuizen kenmerken zich doordat ze erg gebruiksvriendelijk zijn en vergen weinig onderhoud. Als uw keramische vloertegels een hoge PEI-waarde (tegels slijtvastheid) hebben dan beschadigen ze ook niet snel. PEI-waarde 5 kan beter tegen intensief gebruik en PEI-waarde 3 is bijvoorbeeld geschikt voor de badkamer.

Matte of gepolijste vloertegels?

Bij keramische tegels kunt u ervoor kiezen om matte of gepolijste plavuizen te plaatsen. Matte plavuizen worden vooral gebruikt met een praktische reden want ze vereisen nauwelijks onderhoud. Gepolijste plavuizen verliezen na een tijd hun glans vanwege slijtage. Dit gebeurt vooral op plaatsen waar veel gelopen wordt. Denk hierbij aan de woonkamer of keuken. Daarentegen hebben gepolijste vloertegels een mooie glans. Daarnaast gaan ze lang mee en zijn onverwoestbaar. Ze lopen dus geen schade op in uw woonkamer als u uw meubels eroverheen schuift. Neem contact op met een vakman voor meer informatie.

Marmer en leisteen

In dit kopje komen de natuursteen soorten marmer en leisteen aan bod. Marmer is een gemetamorfoseerd kalksteen die op een paar plekken onder andere in België en Griekenland worden opgegraven. Een luxe uitstraling creëren met natuursteen vloertegels? Kies voor marmer plavuizen. Denk aan The White House of het Taj Mahal. Marmer vloertegels vallen onder de duurste soorten natuursteen. Naast marmer is leisteen ook een natuursteen. Deze soort natuursteen bestaat uit lagen. Daarnaast is leisteen een goede geleider van warmte. Het kan voorkomen dat er schilfers loskomen van het leisteen, dit komt door de splijtlagen.

natuursteen vloertegels

Hardsteen en graniet

Hardsteen en graniet zijn populaire soorten natuursteen. Het is een kalksoort dat vele fossielen bevat. Dit maakt hardstenen plavuizen uniek. Kenmerkend aan hardsteen is dat deze meestal blauwgrijs van kleur zijn. Deze steensoort vindt zijn oorsprong in België. Belgisch hardsteen is van beter kwaliteit dan bijvoorbeeld Chinees hardsteen. Hierbij is de kwaliteit aanzienlijk minder. Graniet is te herkennen aan het gespikkelde uiterlijk. Het is een metamorf gesteente die onder hoge druk gevormd wordt door magmatisch gesteente. Natuursteen vloertegels onderscheiden zich door gevlamde structuren in allerlei kleuren. Dit maakt elke tegelvloer uniek.

Houtlook tegels

U wilt dat uw vloer onderhoudsvriendelijk is? Kies dan voor houtlook plavuizen! Keramische vloertegels die eruit zien als houten planken, de zogenoemde houtlook. Door de huidige technologie kan er een glazuurlaag worden aangebracht die de houtlook creëert. Het is zelfs mogelijk om reliëf aan te brengen op de houtlook plavuizen. Wat zijn de voordelen van houtlook plavuizen ten opzichte van houten planken? Ten eerste heeft een houtlook tegelvloer geen onderhoud nodig. Daarnaast zijn de houtlook vloertegels slijtvast en vlekbestendig. Kiest u goedkopere vloertegels? Dan zal het houtpatroon niet altijd mooi lijken. Gemiddeld liggen de prijzen voor houtlook tegels tussen de €20,- en €45,-. Vergelijk meerdere tegelzetters uit ons netwerk en bespaar tot 25% op de klus!

Onderhoud

In principe heeft u niet veel werk van een keramische of natuursteen tegelvloer. Een pluspunt bij keramische vloertegels is dat de tegels op hoge temperatuur gebakken worden, waardoor ze geen water doorlaten. Het is belangrijk bij het schoonmaken van keramische plavuizen dat u geen zeep- of oliehoudende producten, zoals allesreiniger of vloeibare groene zeep, gebruikt. Stofzuig regelmatig uw tegelvloer gevolgd door dweilen. Natuursteen vloertegels bieden geen waterbestendigheid. Daarnaast is het belangrijk om het direct schoon te maken nadat u heeft gemorst. Veeg ander vuil op met een zachte bezem. Heeft u hardnekkiger vuil? Gebruik dan neutrale schoonmaakmiddelen die geen zuren of chemicaliën bevatten.

Vloertegels in combinatie met vloerverwarming

Vloertegels en vloerverwarming combineren werkt heel goed. Zowel vloerverwarming op warm water als elektrisch. Op de cv aangesloten werkt de verwarming hetzelfde als radiatoren, maar de warmte wordt bij vloerverwarming gelijkmatig verdeeld. Er bestaat ook elektrische verwarming die door middel van matjes worden bevestigd. Het grote voordeel van vloerverwarming is dat de warmte over de gehele oppervlakte opstijgt. Bovendien bespaart u ruimte in uw vertrek. Keramische en natuursteen plavuizen kunnen warmte goed afgeven en helpt u energiekosten besparen. Elektrische verwarming is meer geschikt voor kleinere ruimtes. Wilt u geen koude voeten meer in uw douche, woonkamer, keuken of toilet? Installeer dan gelijk vloerverwarming!

tegelvloer vloerverwarming

Vloertegels prijzen

We hebben een aantal soorten vloertegels behandeld en u bent vast nieuwsgierig naar de prijs. De prijzen voor keramische vloertegels ligt tussen de €16,- en €60,- per m². Natuursteen plavuizen liggen in een hogere prijsrange. De duurste soort is marmer waar de prijzen tussen de €40,- en €70,- per m² liggen. De prijzen voor een hardsteen of graniet tegelvloer liggen niet ver uit elkaar. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €20,- en €50,- per m². Leisteen is de goedkoopste soort natuursteen waar de prijzen tussen de €15,- en €30,- per m² liggen.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Heeft u een voorkeur voor vloertegels wat betreft uw badkamer, woonkamer, keuken of toilet? Wilt u graag prijsopgaven ontvangen? Wij bieden u een initiatief waar u offertes ontvangt van diverse vloertegels bedrijven uit uw regio. Ons netwerk van plavuizen specialisten helpen u graag. Vul het offerteformulier in en ontvang op korte termijn gratis en vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) voor uw badkamer, woonkamer, keuken en toilet. Vergelijk de offertes op prijs, aanbod en de voorwaarden en vindt de expert die bij uw opdracht past.