tegels Hoorn

Tegels Hoorn

Tegels worden steeds vaker in huis gebruikt. Naast het betegelen van de badkamer, de keuken en het toilet, wordt er ook steeds vaker gekozen om tegels in de woonkamer te plaatsen. Dat is niet zonder reden. Er is namelijk ontzettend veel mogelijk met tegels. U kunt een warme en sfeervolle ruimte creëren of juist een strakke, minimalistische sfeer in huis brengen. In combinatie met de praktische voordelen van tegels biedt dat veel voordelen. U kunt ze eenvoudig schoonmaken en de vloer kan tegen een stootje. Via ons netwerk vergelijkt u meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Zo kiest u zelf de tegelzetter uit Hoorn die het beste bij uw wensen past.

tegelvloer Hoorn

Tegelvloeren snel gelegd!

Laat u het tegelzetten door een tegellegger uit Hoorn doen? Dan weet u zeker dat de tegelvloeren snel en vakkundig worden gelegd. Als u de vloeren zelf gaat betegelen heeft u geen garantie en kost het u een hoop tijd en moeite. Besteed het dus uit aan een tegelzetter, zo weet u zeker dat u jarenlang van uw tegels kan genieten. Wilt u toch de prijzen van het tegelzetten drukken? Voer dan zelf alvast de voorbereidende werkzaamheden van het tegelzetten uit. Zo kunt u alvast de oude tegelvloeren of –wanden verwijderen of de ondergrond egaliseren. Dan kan de tegelleger direct aan de slag. Dat bespaart u arbeidskosten.

wandtegels zetten Hoorn

Wandtegels

Vloertegels op de wand laten zetten is mogelijk. Andersom kan het echter niet. Wandtegels zijn niet geschikt op de vloer. De wandtegels zijn namelijk veel dunner en hebben een lage PEI-waarde. Deze waarde geeft aan hoe slijtvast een tegel is. Perfect geplaatste wandtegels geven een strakke afwerking in uw keuken. Tegenwoordig ziet u wandtegels echter ook terug in de woonkamer. Een wandje met hippe designtegels geeft een unieke sfeer in uw huis in Hoorn. Wandtegels kunt u bij de tegellegger in alle soorten en maten verkrijgen. Van klein en authentiek, tot XXL wandtegels met een moderne uitstraling.

tegelzetter Hoorn

Badkamertegels

De badkamertegels bepalen grotendeels de stijl van uw badkamer in Hoorn. Uiteraard wilt u jarenlang genieten van de badkamertegels. Laat u dus goed informeren door de tegellegger over de mogelijkheden. De badkamertegels moeten aansluiten bij de stijl van de badkamer. In een landelijke ruimte kiest u meestal natuurlijke kleuren en laat u wellicht badkamertegels zetten met reliëf. In een moderne ruimte passen strakke, glanzende badkamertegels. Wilt u een retro badkamer in Hoorn? Dan is een matte afwerking wellicht beter. Wanneer krijgt een tegel eigenlijk het label badkamertegel? Dat is als de tegels beter bestand zijn tegen water. Daarnaast kunt u badkamertegels eenvoudig afnemen met een vochtige doek en is een dergelijke tegel bestand tegen chemische middelen.

vloertegels Hoorn

Woonkamer betegelen

In de woonkamer komt iedereen samen. De vloer heeft daar dus veel te verduren. Wanneer u de woonkamervloer laat betegelen met plavuizen geniet u van de hygiënische en duurzame voordelen. Slijtvastheid, de PEI-waarde, is bij het uitzoeken van plavuizen belangrijk. Kies minimaal een PEI-waarde van drie of hoger. Kiest u keramische tegels of toch natuursteen? Beide varianten hebben unieke voor- en nadelen. De prijs, het onderhoud en de uitstraling is erg verschillend. Overweegt u het inhuren van een tegellegger? Denk dan meteen aan eventuele vloerverwarming in de woonkamer. De tegelzetter uit Hoorn haalt, als er geen goede ondergrond inzit, de oude ondergrond er dan toch uit. Met vloerverwarming in de woonkamer bespaart u bovendien op de stookkosten.

vloertegels Hoorn

Keuken betegelen

Tegelzetten in uw keuken in Hoorn? Dat is erg verstandig. De keukenruimte wordt veelvuldig gebruikt en de keukentegels moeten tegen een stootje kunnen. Het overkomt iedereen: er valt weer eens iets op de keukentegels en alles zit onder de etensresten. Bij de keukentegels op de vloer wordt dan ook vaak een slijtvastheid van vier of vijf (maximum) gekozen. Daar heeft u jarenlang, zorgeloos plezier van. Vindt u het niet erg om van tijd tot tijd klein onderhoud te plegen aan de keukentegels? Dan kunt u luxe, exclusieve materialen kiezen als natuursteen, mozaïek, of Portugese, Marokkaanse en Spaanse keukentegels.

wc betegelen Hoorn

Toilet betegelen

In het kleine kamertje in huis kan u helemaal los gaan, of juist dezelfde stijl doortrekken. Met een uniek design van mozaïek maakt u van het toilet in Hoorn een kleurrijke ruimte. Wilt u eenheid en rust? Overweeg dan om er dezelfde tegels te laten zetten als in de badkamer en bijvoorbeeld de woonkamer. Denk samen met de tegelzetter goed na over de tegelsoort in het toilet. Met de juiste soort tegel heeft u invloed op het gevoel van ruimte in het toilet. Het laten zetten van grote tegels geeft rust, en laat het toilet groter lijken. Plaats voor het gemak eenvoudig afneembare tegels.

douche tegels Hoorn

Douche betegelen

Wilt u de douche laten betegelen? Steeds vaker kiest men ervoor om de badkamertegels door te trekken in de douche. Dat creëert een gevoel van eenheid en ruimte. De grenzen tussen de douche en de rest van de badkamer vervagen. Het is belangrijk dat u bij de keuze voor de tegels let op de R-waarde en PEI-waarde. De R-waarde geeft aan hoe slipbestendig de tegel is. De PEI-waarde vertelt iets over de slijtvastheid van de tegel. Hoe hoger deze waardes, hoe beter. Nadat u zelf de tegels heeft aangeschaft, of bestelt heeft bij de tegellegger, begint het daadwerkelijke tegelwerk.

tegels laten voegen

Tegels voegen

Onderdeel van het betegelen is het voegen. Het voegen van de tegels is erg belangrijk: het creëert een waterkering en draagt voor een groot deel bij aan de uitstraling van het tegelwerk. Correcte voegen voorkomen daarnaast scheurvorming, vangen maatafwijkingen op van de tegels, en dragen bij aan de slipweerstand van de tegelvloeren. U kiest de geschikte kleur voor de voeg en de specialist let op de vereiste voegbreedte. Zo komt u samen tot het perfecte resultaat: een mooie, duurzame voeg. De tegelzetter let altijd goed op de droogtijd van de ondergrond en de kwaliteit van het voegmiddel.

Marokkaanse tegels Hoorn

Een unieke sfeer in huis creëren

Doordat de tegellegger honderden designs levert kunt u een unieke sfeer in huis creëren. Als u mozaïek, of Portugese, Marokkaanse en Spaanse tegels benut, geeft u uw woning in Hoorn een bijzondere stijl. Portugese tegels zijn cementtegels met prachtige motieven. Marokkaanse tegels herkent u aan de felle kleuren. De Spaanse, levendige tegels worden handgemaakt. Als u deze varianten benut in bijvoorbeeld de woonkamer of het toilet creëert u een echte blikvanger. U denkt na over uw wensen en behoeften en de tegelzetter creëert het perfecte resultaat. Tegelzetten is echt vakmanschap. Laat het dus altijd door een ervaren vakman uit ons netwerk doen. Door het vergelijken van prijsoffertes van tegelzetbedrijven in uw regio kan u dit tegen een scherpe prijs realiseren.

cementtegels Hoorn

Soorten tegels

De tegelzetter uit Hoorn gebruikt veelal de tegelsoorten: natuursteen, cement en keramiek. De natuurstenen tegels komen regelrecht uit de natuur en hebben dus een bijzondere uitstraling. De cementtegels bestaan uit de zogenaamde Portugese, Marokkaanse en Spaanse tegels. Keramische tegels worden onder hoge temperaturen gebakken. Om de tegel te verstevigen worden er mineralen en glazuurlaagjes aan toegevoegd. Onder deze drie categorieën vallen diverse tegelsoorten van verschillende groottes, diktes en afwerkingen. Deze factoren hebben tevens invloed op de uiteindelijke prijs van het tegelzetten. Cementtegels en de natuurstenen variant staan bekend om de unieke, luxe stijl. De keramische variant staat bekend om de praktische voordelen en is ideaal voor keukentegels.

tegelzetbedrijf Hoorn

Vloertegels

Vloertegels vormen een praktische vorm van vloerbedekking. Het schoonmaken van plavuizen is eenvoudig en doordat de tegel geen stof en vuil opneemt is het hygiënisch. Vloertegels laten daarnaast de ruimte groter lijken. Grote vloertegels geven een ruimtelijk effect aan uw kamer in Hoorn. Er bestaan tal van mogelijkheden qua materiaalsoorten, kleuren en motieven. Van look-a-like marmer en hout, tot aan echte natuurstenen vloertegels. Wilt u meer kleur in huis? Overweeg dan mozaïek, of Portugese, Marokkaanse en Spaanse tegelvloeren. Door de ruime keuze van de tegellegger vindt u altijd vloertegels die perfect passen bij uw praktische wensen en de gewenste stijl.

natuurstenen tegelvloer Hoorn

Natuursteen tegels

Het beeld heerst nog steeds: natuursteen is onbetaalbaar. Gelukkig is dat tegenwoordig al lang niet meer zo. Er zijn veel nieuwe, goedkopere varianten beschikbaar in Hoorn. Eerlijk is eerlijk: vaak zijn ze nog wel duurder dan de keramische varianten. Doordat elke natuursteen uniek is geeft het een luxe uitstraling. De natuurstenen houden warmte goed vast en voelen, zelfs zonder vloerverwarming, warm aan. De tegel is geschikt voor vloerverwarming door de uitstekende warmtegeleiding. Een voordeel van natuursteen is dat eventuele beschadigingen minder opvallen, doordat de steen van binnen ook gekleurd is. Het zetten van natuurstenen is echt vakwerk. Laat dit dus altijd over aan een tegelzetter.

prijs keramische tegels

Keramische tegels

Betegelen met keramische tegels is nog steeds erg populair in Hoorn. Ze bieden namelijk veel voordelen. Door de glazuurlaag kan vuil niet in de tegel trekken. De tegels zijn dus onderhoudsvrij. De geglazuurde varianten zijn daarnaast goed bestand tegen krassen, vlekken en chemische middelen. Naast het praktische karakter kunt u de keramische tegels ook verkrijgen in bijzondere kleuren en patronen. Wilt u een luxe uitstraling, maar de gemakken van keramiek? Overweeg dan het zetten van look-a-like marmer, of hout. Het zetten van keramische tegels is iets eenvoudiger dan het zetten van de natuurstenen variant. Elektrische verwarming wordt vaak in combinatie met keramische badkamertegels gebruikt.

tegelvloer leggen Hoorn

Tegelvloer en vloerverwarming

Als u de oude vloeren toch moet verwijderen is het slim dat u meteen vloerverwarming overweegt. Vloerverwarming in combinatie met een tegelvloer brengt veel voordelen met zich mee. Na het tegelzetten en het leggen van de vloerverwarming bespaart u zo’n 10%-20% energiekosten. Het verhoogt uw wooncomfort in Hoorn enorm. De tegels geleiden warmte goed waardoor de ruimte lekker lang warm blijft. Daarnaast verbetert de vloerverwarming de luchtkwaliteit doordat er minder luchtcirculatie is. U kan de verwarming laten infrezen door de tegelzetter, of u laat krimpnetten leggen. Zowel elektrische als watergevulde verwarming is geschikt.

portugese vloertegels

Portugese tegels

U ziet ze over de hele wereld: Portugese tegels. De tegels bevatten prachtige kleuren en unieke patronen. Met deze tegels haalt u een warme, vrolijke sfeer in huis. Er is enorm veel keuze in kleuren, patronen en formaten. Vooral in de hal, de keuken en de badkamer benut men deze tegels. Door de wanden in de hal te bekleden met prachtige wandtegels geeft u bezoekers een warm welkom. De Portugese tegels brengen ook een hoop sfeer in de badkamer en keuken. Tip: de cementtegels moeten dan wel geïmpregneerd worden om vuil tegen te gaan. Het is vaak verstandiger om te kiezen voor keramische tegels in de keuken, aangezien die onderhoudsvrij zijn en geen vuil opnemen.

mozaiek tegels zetten

Mozaïek tegels

Mozaïek tegels geven een origineel effect. U kan er prachtige wanden mee creëren in bijvoorbeeld de keuken. Er bestaan veel verschillende soorten mozaïek tegels: rond, vierkant, rechthoekig en ga zo maar door. Er is dus meer mogelijk dan de standaard gekleurde vierkantjes, van 2 cm bij 2cm. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende materialen: keramisch, natuursteen en glasmozaïek. Vaak kiest men er voor om mozaïek op gaasmatjes aan te schaffen. Natuurlijk kunt u het ook zelf samenstellen en de tegeltjes stuk voor stuk op de wand (laten) plakken. Dan kost het tegelzetten uiteraard wel meer tijd. Wilt u ook een unieke keuken, toilet of badkamer creëren? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

tegelzetter prijzen Hoorn

Kosten tegelzetter

Wilt u nieuwe tegels laten zetten in Hoorn? Dan bent u vast benieuwd naar de gemiddelde kosten van een tegelzetter. De prijzen variëren nogal, aangezien de ene tegellegger een legloon per m² hanteert en een andere tegelzetter een totaalprijs per m² rekent. De totaalprijs is inclusief legloon per m², tegels per m² en materiaalkosten. Dat is gemiddeld €50,- tot €110,- per vierkante meter. Heeft u zelf al het materiaal en de tegels al ingekocht? Dan is het legloon van belang: dat is gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Gaat het om een relatief groot project? Overweeg dan om een totaalprijs af te spreken. Eventuele tegenslagen zijn dan niet voor uw eigen rekening. Wilt u offertes op maat ontvangen voor het zetten van tegels? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij specialisten uit uw regio.

Vrijblijvend meerdere offertes aanvragen

Wilt u uw vloertegels of keukentegels professioneel laten zetten? Vraag dan vrijblijvend en geheel gratis offertes bij ons aan via de offertepagina. Wij sturen u op basis van uw wensen meerdere offertes van het tegelzetten toe. U kiest dan zelf de tegelzetter uit Hoorn die het beste aansluit bij uw wensen en behoeften. Zo betaalt u nooit teveel voor het tegelzetten. De tegellegger geeft u daarnaast graag advies over welke keukentegels, badkamertegels, wandtegels of vloertegels u het beste kan laten zetten. U krijgt altijd eerlijk advies op maat van de tegellegger uit Hoorn. Laat u verrassen door de mogelijkheden en geniet, na het tegelzetten, van de gloednieuwe keukentegels!