tegels Ede

Tegels Ede

Wanneer u gaat verbouwen of renoveren, dan zult u hoogstwaarschijnlijk ook vloer- of wandtegels moeten verwijderen en opnieuw plaatsen, of wellicht wilt u een tegelvloer zetten. Tegelzetten van vloeren en wanden is een klus die u eventueel zelf kunt afhandelen, of u kunt deze klus overlaten aan een erkend tegelzetter uit Ede. Bent u op zoek naar een tegelzetter bij u uit de buurt? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De tegellegger uit ons netwerk heeft een ruime ervaring met het tegelzetten van badkamertegels, vloertegels, wandtegels en keukentegels. Is uw badkamer, keuken, woonkamer of toilet aan een renovatie toe? En bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan meerdere offertes van specialisten uit uw regio.

tegelzetter Ede

Tegelvloeren snel gelegd!

Veel van onze klanten uit Ede denken bij het betegelen van de keuken met name aan het zetten van wandtegels. Er bestaan echter diverse mogelijkheden bij het betegelen van vloeren. Zo beschikt menig tegelzetter uit ons netwerk over een ruim assortiment vloertegels, die elk een eigen uitstraling bieden. Denk bijvoorbeeld aan Portugese vloertegels: erg populair bij onze klanten. Wilt u graag meer weten over de opties bij tegelvloeren of de kosten van het zetten van tegels? Aarzel dan niet en vraag via de offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan van het tegelzetten.

wandtegels Ede

Wandtegels

Tegelzetten is een klus die precisie en handigheid vereist. Met name bij het zetten van wandtegels moet u nauwkeurig te werk gaan. Wilt u zelf tegels zetten in uw keuken of toilet? Houd er dan rekening mee dat de onderste rij tegels gemakkelijk kan verzakken. Bij het plaatsen van wandtegels adviseren wij altijd om een lat tegen de bodem te zetten. Zo weet u zeker dat alle keukentegels horizontaal en op één lijn worden geplaatst. Bent u begonnen met het betegelen van een wand, maar ontevreden over het resultaat? Een vakman uit ons netwerk in Ede helpt u graag bij het zetten van wandtegels.

tegelvloeren Ede

Badkamertegels

Wanneer men de badkamer wil betegelen, dan kunt u bij menig tegellegger uit Ede terecht voor speciale badkamertegels. Badkamertegels verschillen niet perse van de standaard vloer- of wandtegels, maar u kan ze over het algemeen gemakkelijker reinigen. Wanneer u speciale badkamertegels kiest zorgt u voor een verlengde levensduur van het materiaal, en profiteert u van een groot gebruiksgemak. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen standaard tegels en de speciale badkamertegels? Laat u dan informeren door een erkende tegellegger uit ons netwerk. Wij helpen u graag.

woonkamer betegelen Ede

Woonkamer betegelen

Veel van onze klanten weten dat zij hun keuken, toilet en badkamer kunnen betegelen. Wist u echter dat het tevens mogelijk is om tegelvloeren in de woonkamer te plaatsen? Bij dergelijke tegelvloeren, tevens plavuizen genoemd, maakt een tegelzetter uit Ede meestal geen gebruik van standaard (kleine) vloertegels, maar van de speciale plavuizen. Door onder deze plavuizen in de woonkamer een vloerverwarming te plaatsen, creëert u een heerlijke tegelvloer zonder dat u koude voeten krijgt. Bent u benieuwd welke plavuizen wij aanbieden en naar de verschillen tussen Portugese en Spaanse tegelvloeren? De tegelzetter uit Ede informeert u graag!

keuken betegelen Ede

Keuken betegelen

U kunt de voordelen van keukentegels goed benutten in Ede. Of het nu gaat om alleen de wand boven het aanrecht (mozaïek), de hele keukenmuur, of de keukenwand én vloer, de tegellegger uit Ede helpt u graag bij het zetten van keukentegels. Keukentegels kan u eenvoudig schoonmaken en kunnen tegen een stootje. Verder kan men keukentegels goed combineren met vloerverwarming. De nadelen van keramische tegels in de keuken: het voelt koud aan zonder vloerverwarming en het vervangen is relatief complex. Het nadeel van natuurstenen keukentegels is dat de keukentegels meer onderhoud nodig hebben dan de andere varianten. Daarnaast zijn keukentegels van natuursteen krasgevoeliger.

toilet betegelen Ede

Toilet betegelen

Eenvoudig afneembare tegels worden veel toegepast in het toilet. Het is een mooie en hygiënische oplossing. Met een beperkt budget kunt u, samen met de tegellegger, een sfeervolle ruimte maken. Aangezien het om een kleine oppervlakte gaat heeft u de keuze uit een modern, nostalgisch of klassiek toilet. Met slimme ontwerpen, bijvoorbeeld verschillende kleuren of tegelgroottes, laat u de ruimte groter lijken. Tegelzetten met kleurrijke patronen zorgt ervoor dat u fraaie accenten in het toilet aanbrengt. Denk aan mozaïek, bijvoorbeeld. Het is tevens mogelijk dat u dezelfde tegels als in de woonkamer kiest. Zo creëert u eenheid in uw huis in Ede.

douche betegelen

Douche betegelen

Net als in de rest van de badkamer gebruikt de tegelzetter in de douche ook speciale badkamertegels. Door de tegels door te laten lopen in de douche vergroot u het ruimtelijk gevoel in de gehele badkamer. Tip: let goed op de R-waarde, de “NEN-EN 13451-1 normering” en de PEI-waarde van de tegels. De R-waarde vertelt iets over de slipweerstand. Hoe hoger de waarde, hoe minder kans op slippen in de douche. Let op: deze R-waarde gaat om de slipweerstand bij het dragen van schoeisel. Voor blootsvoets over de tegels lopen geldt de NEN-EN 13451-1 normering. Deze normering wordt uitgedrukt in A, B of C. Keramische badkamertegels met de B- of C-normering zijn al erg geschikt in de douche. De PEI-waarde zegt iets over de slijtvastheid. Met behulp van bovenstaande informatie haalt u de juiste tegels in huis en kunt u de douche met een gerust hart laten betegelen.

tegels voegen

Tegels voegen

Voegen hebben een dubbele functie: ze vormen de eerste waterkering en dragen voor een groot gedeelte bij aan de uitstraling van het tegelwerk. De voegen benadrukken de lijnen van de tegels of maken van het tegelwerk juist één geheel. De tegelzetter kiest samen met u een geschikte kleur én breedte. Samen komt u tot het perfecte resultaat: u weet precies welke stijl u wilt creëren en de tegellegger adviseert u over de mogelijkheden om de waterdichtheid optimaal te houden. Men begint pas met voegen nadat de tegellijm of het cement 24 uur is uitgehard. De tegelzetter werkt snel en efficiënt, aangezien het voegmiddel snel droogt. Naderhand wordt alles netjes gereinigd en perfect afgewerkt. Eventueel brengt de specialist nog sanitairkit aan om 100% waterdichtheid te creëren. Wilt u uw huidige tegels absoluut behouden, maar is het voegwerk in slechte staat? De specialisten uit Ede helpen u graag.

portugese tegels Ede

Een unieke sfeer in huis creëren

Met tegels creëert u gemakkelijk een unieke sfeer uw woning in Ede. Wij vinden de Marokkaanse en Spaanse tegels erg fraai. Deze tegels hebben symmetrische, kleurrijke patronen. Het is soms al voldoende om in de wc of de woonkamer één rij van deze Marokkaanse tegel te zetten om de sfeer compleet aan te passen. Ook het zetten van Spaanse, Portugese en mozaïek tegels biedt een unieke aanblik. Deze worden vaak toegepast als vloertegels, maar zijn ook zeker voor het zetten van wanden geschikt. Vraag een tegelzetter uit Ede om advies over de beste tegelsoort. Deze kan u informeren over welke kleuren goed bij elkaar passen en welke grootte beschikbaar is.

tegelzetbedrijf Ede

Soorten tegels

Zoals al aangegeven is, zijn er diverse tegelsoorten verkrijgbaar bij onze leveranciers uit Ede. Naast de diverse wand- en vloertegels met patronen, hebt u tevens een grote keuze uit materiaal. De meest standaard tegelsoort is de keramische tegel. Keramische tegels zijn goed bestand tegen de invloeden van weer en wind, en ook badkamertegels zijn over het algemeen keramische tegels. Een alternatieve tegelsoort is natuursteen. Natuursteen heeft als voordeel dat het duurzaam is en een lange levensduur heeft. Daarnaast is natuursteen verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en designs, zodat u hiermee een geheel eigen uitstraling aan het toilet of de badkamer kunt geven.

vloertegels Ede

Vloertegels

Vloertegels zijn sterker dan wandtegels. De slijtvastheid is tevens belangrijker bij deze variant. U mag dus nooit de wandtegel gebruiken om de vloer mee te betegelen. Andersom kan het wel, als de tegelzetter op de lijm let. Het is dus mogelijk dat u vloertegels op de muur laat betegelen. Vloertegels staan erom bekend dat ze erg lang meegaan. Door het tijdloze design bent u er na een aantal jaar niet op uit gekeken. U kan ze verkrijgen in diverse soorten en maten, er is dus voor iedereen wat wils. Let op de slipweerstand en de PEI-waarde. De PEI-waarde zegt iets over de (zware) beloopbaarheid met schoenen.

natuursteen tegels

Natuursteen tegels

De natuurlijke stenen worden al duizenden jaren in huis gebruikt. Vroeger stond natuursteen bekend om de hoge prijzen. Tegenwoordig zijn de prijzen al wat lager, maar aangezien het een natuurproduct is zullen de kosten altijd iets hoger liggen dan bij keramische tegels. Tegelzetten met natuursteen is vakwerk. Schakel dus altijd via ons netwerk een specialistische tegellegger uit Ede in. Die geeft u tevens advies over het onderhoud. Het unieke karakter van de tegels en de duurzaamheid vormen grote voordelen. Daarnaast is het zetten van natuurstenen tegels erg geschikt bij vloerverwarming, aangezien het een goede geleider is van warmte.

keramische tegels Ede

Keramische tegels

Deze tegels zijn erg voordelig in aanschafprijs. Ze bestaan uit aarde dat wordt gebakken tot ruim 1000 graden. Er worden vervolgens mineralen en een glazuurlaag aan de tegel toegevoegd. De tegel wordt sterker en waterbestendig. Er bestaan keramische tegels met een antisliplaag (R-waarde). Deze tegels zijn erg geschikt in vochtige ruimtes. Deze tegels hebben weinig onderhoud nodig. Daarnaast zijn geglazuurde tegels bestand tegen krassen, vlekken en stootbestendig. Geglazuurde tegels kunnen tevens tegen chemische middelen. Het tegelzetten met keramische tegels vergt daarnaast minder specialisme. Wel blijft het perfect zetten van tegels een klus voor de tegellegger.

tegelvloer Ede

Tegelvloer en vloerverwarming

Een tegelvloer met vloerverwarming is een goede combinatie. Zowel de keramische, als de tegels van natuursteen voldoen. U geniet van de strakke uitstraling van de tegels en de warmte van de vloerverwarming. Tegels geleiden warmte goed, dat wil zeggen dat de tegels geen warmte tegenhouden en de warmte lang vast houden. Wel bestaan er onderlinge verschillen in warmteafgifte. De tegellegger informeert u graag over deze verschillen. Zowel elektrische, als watergevulde vloerverwarming is mogelijk. De elektrische vloerverwarming wordt veel toegepast in badkamers en dient vooral als bijverwarming. Vloerverwarming zorgt voor wel 10% tot 20% besparing op de energiekosten in uw huis in Ede.

portugese tegels

Portugese tegels

Portugese tegels: u ziet ze over de hele wereld. Met de warme, kleurrijke patronen haalt u een vrolijke sfeer in huis. Van prachtige felle kleuren tot een vintage versleten look: alles is mogelijk bij deze tegels. De kleine varianten van 12.5 x 12.5 cm zijn ideaal om bepaalde accenten aan te brengen. De grotere varianten van 20 x 20cm ogen wat rustiger en zijn geschikt voor grote oppervlakten. Ervaring leert ons dat de Portugese tegels in de hal, in het toilet , in de keuken en zelfs in de badkamer worden gebruikt. De hal is erg populair, aangezien u met deze tegels een echte blikvanger in huis creëert. De fraaie, warme kleuren geven een warm welkom aan uw bezoek. In de keuken gebruikt men deze tegels om een landelijke, authentieke uitstraling te creëren. Ook in de badkamer creëert u meer sfeer met Portugese tegels.

mozaiek tegels

Mozaïek tegels

Bij mozaïek denken veel mensen aan die kleine, vierkante tegeltjes van twee centimeter bij twee centimeter. Tegenwoordig is er echter veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan “Riverstone mozaïek”, waarmee u door de verschillende vormen van de steentjes een natuurlijke uitstraling creëert. Ook in de keuken kiest men er vaak voor om mozaïek wandtegels toe te voegen, vaak boven het keukenblad. Zo brengt u wat kleur in de keuken. Mozaïek in de inloopdouche? Ook dat zien we vaak. Naast dat het er fraai uit ziet is het ook erg praktisch. De kleine tegeltjes bevatten veel voegen. Deze voegen vormen een soort anti-slip laag. De tegels worden vaak als matjes geleverd. Zo kunt u , of kan de tegelzetter, de tegels snel verwerken. Kiest u voor rond, vierkant of rechthoekig mozaïek? Daarnaast heeft u de keuze uit natuursteen, glas of keramisch materiaal.

tegellegger Ede

Kosten tegelzetter

Na al deze informatie over (het zetten van) tegels bent u vast benieuwd naar de prijzen. De totaalprijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan het materiaal van de tegel, het legmotief en de grootte van de tegel. Zo is een natuurstenen tegel veel duurder dan een keramische variant. Veel mensen spreken een prijs per m2 af. Bij grotere projecten kiest men er tevens voor om een vast bedrag af te spreken. Kijk dan altijd goed hoe dit bedrag tot stand is gekomen. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor uw klus in Ede. De totaalprijs per m2 is gemiddeld tussen de €50,- tot €110,-. Dit is inclusief het legloon, de tegels en het overige materiaal.

Vrijblijvend meerdere offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het tegelzetten in uw woning? Hebt u een vraag over de keuze voor de beste badkamertegels? Of hebt u een vraag aan een tegelzetter uit ons netwerk in Ede? Aarzel dan niet en vul vandaag nog onze offertepagina in. Wij zullen uw vragen beantwoorden en sturen u meerdere vrijblijvende offertes toe. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Zo kiest u altijd de tegelzetter die het beste bij u past! Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig wordt geholpen tegen aantrekkelijke prijzen.