tegels Bergen op Zoom

Tegels Bergen op Zoom

Uw tegels bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in uw woning. Kiest u een strakke en moderne stijl? Of wilt u juist een warme, sfeervolle woonkamer creëren? Dat beïnvloedt u met onder andere de materiaalsoort en de kleur. Vandaag de dag ziet u steeds meer woningen met laminaatvloeren. Met het zetten van tegels wijkt u af van de rest en geniet u van de duurzame en hygiënische vloer. Met tegels kunt u alle kanten op: van erg minimalistisch tot een heuse barok uitstraling. Via ons netwerk van specialisten laat u tegels zetten in Bergen op Zoom. Na uw gratis en vrijblijvende offerteaanvraag ontvangt u meerdere offertes. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar op de professionele tegelzetter!

tegelvloer Bergen op Zoom

Tegelvloeren snel gelegd!

Via ons netwerk kan u uw vloer in Bergen op Zoom snel laten betegelen door een ervaren tegelzetter! Wanneer u het tegelzetten uitbesteedt aan een tegellegger weet u zeker dat de tegelvloer professioneel wordt gelegd. Daarnaast heeft u garantie en bespaart het u een hoop tijd en moeite. Wilt u de kosten van het betegelen drukken? Dan kan u eventueel zelf de voorbereidende werkzaamheden van het tegelzetten uitvoeren. Denk aan het verwijderen van de oude tegelvloeren in de woonkamer, of het egaliseren van de vloeren in Bergen op Zoom. Hierdoor is de tegellegger minder tijd kwijt aan de voorbereidende werkzaamheden van het tegelzetten. Is de ondergrond zuigend? Dan moet de tegelzetter de ondergrond eerst behandelen met een speciale primer.

natuurstenen wandtegels

Wandtegels

De wandtegels zijn dunner dan de varianten die gebruikt worden om de vloer mee te betegelen. Wandtegels kunnen dus nooit op de vloer worden gebruikt. Andersom kan het wel: vloertegels op de wand laten zetten door een tegelzetter is mogelijk. De tegellegger uit Bergen op Zoom helpt u graag. Bij de wandtegels hoeft u minder te letten op de PEI-waarde. Deze waarde geeft aan hoe snel een tegel slijt. Wandtegels kunt u bij de tegellegger verkrijgen in ronde, of vierkante vormen en een matte of glanzende uitstraling. Let goed op de kleur van de voeg als u wandtegels laat zetten. Reken altijd op minimaal 10% snijverlies bij het tegelzetten. Door verschillende soorten wandtegels te combineren creëert u leuke effecten.

tegellegger Bergen op Zoom

Badkamertegels

U kan badkamertegels vergelijken met standaard tegels, echter zijn ze beter bestand tegen water. Daarnaast zijn de badkamertegels erg eenvoudig afneembaar. In de badkamer gebruikt de tegellegger vaak geïmpregneerde, natuurstenen badkamertegels met een antisliplaag. Deze antisliplaag is aangegeven met een R-waarde. In de badkamer zijn natuurstenen wandtegels die veel kalk bevatten, of poreuze tegels, niet geschikt. Geglazuurde, keramische badkamertegels zijn erg geschikt bij vochtige ruimtes. Maak nooit gebruik van ongeglazuurde badkamertegels, omdat deze water opnemen. Denk goed na over de keuze bij badkamertegels. Ze bepalen de look van uw vertrek in Bergen op Zoom.

woonkamervloer betegelen Bergen op Zoom

Woonkamer betegelen

Bijna iedereen laat tegels zetten in de keuken, badkamer of het toilet. Onze tegelzetter legt echter ook steeds vaker plavuizen in de woonkamer. Het hygiënische en duurzame karakter van de vloer spreekt veel mensen aan. Bij plavuizen denken veel mensen nog aan die ouderwetse, lelijke tegelvloeren. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Door het betegelen met plavuizen creëert u een luxe sfeer in de woonkamer. Zowel keramiek als natuursteen is erg geschikt in de woonkamer. De PEI-waarde, slijtvastheid, is in de woonkamer wel van belang. De woonkamervloer kunt u perfect verwarmen met vloerverwarming. Dit is erg energiezuinig, ruimtebesparend en het vergroot uw wooncomfort.

keuken betegelen Bergen op Zoom

Keuken betegelen

Uw keuken in Bergen op Zoom wordt veel gebruikt. Even wat drinken halen, koken, of als doorloop naar de gang. Kies de keukentegels dus, samen met de tegellegger, zorgvuldig uit. De mozaïek keukentegels worden bijvoorbeeld veel gebruikt boven het aanrecht. Deze varianten geven extra kleur en sfeer in de keuken. Bij de keukentegels dient u en de tegellegger rekening te houden met de volgende drie aspecten: waterbestendigheid, hygiëne en krasbestendigheid. In de keuken wordt er immers veel met water en vloeibare producten gewerkt. Waterdichte keukentegels zijn daarom essentieel. Alle geglazuurde varianten zijn waterbestendig. In de keuken wordt daarom vaak voor deze variant keukentegels gekozen.

badkamertegels Bergen op Zoom

Toilet betegelen

Het (vaak) kleinste kamertje in huis verdient ook prachtige wand- en vloertegels. De tijd van het betegelen met standaard witte tegels, of ouderwetse motiefjes is voorbij. U kan ervoor kiezen om de stijl van de badkamer of keukentegels eveneens in het toilet te gebruiken. U kunt tevens een uniek design kiezen. Het zetten van kleurrijk mozaïek maakt van het toilet een bijzondere ruimte. Het betegelen met grote tegels geeft rust in het toilet, en laat de ruimte groter lijken. Als de tegelzetter accenten met Portugese, Marokkaanse of Spaanse tegels aanbrengt geeft het een unieke uitstraling aan de ruimte. Laat de tegelzetter eenvoudig afneembare varianten plaatsen, zo blijft het toilet hygiënisch.

douche tegels

Douche betegelen

Men kiest er tegenwoordig steeds vaker voor om ook de douche te betegelen. Vooral vanwege esthetische overwegingen. Door in de douche dezelfde tegels te gebruiken als in de rest van de badkamer voelt het vertrek ruimtelijk aan. Let hierbij altijd goed op de R-waarde, vooral bij de vloertegels. De R-waarde zegt iets over de slipbestendigheid van de badkamertegels. Bij een waarde tussen de 9 en 13 weet u dat u te maken heeft met een tegel die slipbestendig is. Hoe hoger deze waarde, hoe beter. Het betegelen van de douche is vakwerk. Om lekkages in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om deze klus uit te besteden aan een ervaren tegellegger uit Bergen op Zoom. U weet dan zeker dat het tegelzetten, en het voeg- en kitwerk in goede handen is.

tegels voegen badkamer

Tegels voegen

Net als het betegelen is het voegen van tegels een klus die nauwkeurigheid vereist. De voegen bepalen immers voor een groot gedeelte het eindresultaat van het tegelwerk. Daarnaast is de waterkerende functie essentieel, vooral bij badkamertegels. De tegelleger let goed op de minimale voegbreedte. Zelf maakt u de keuze voor de kleur van de voegen. Nadat deze keuzes zijn gemaakt en de voorbereiding is voltooid kan het daadwerkelijk voegwerk beginnen. Nadat het voegwerk goed droog is maakt de specialist het voegmiddel aan. Met behulp van een voegrubber brengt de vakman het voegmiddel aan op de wand of vloer. Snelheid is tijdens deze werkzaamheden essentieel, aangezien de resten voegmiddel niet mogen uitharden. Tot slot maakt men alles netjes schoon en worden de randen afgekit. U geniet jarenlang van uw prachtige tegels.

tegelzetter Bergen op Zoom

Een unieke sfeer in huis creëren

Mozaïek geeft een prachtige sfeer in uw huis in Bergen op Zoom. Door mozaïek tegels op de vloer, in de inloopdouche of op een vrije wand te zetten zorgt u voor kleur in huis. Een nadeel van dit type tegel is dat het aardig prijzig is. Met Portugese tegels in de hal zorgt u ervoor dat het visitekaartje van uw huis een echte blikvanger wordt. Deze tegels kunt u herkennen aan de prachtige motieven. De Portugese cementtegels kunt u gebruiken bij vloeren en wanden. Marokkaanse tegels kunt u herkennen aan de vaak felle kleuren en de unieke, Marokkaanse patronen. Spaanse tegels worden handgemaakt in Spanje. Het land is nog altijd één van de grootste export landen op het gebied van tegels.

Portugese tegels Bergen op Zoom

Soorten tegels

De verschillende soorten werden al kort benoemd. De drie meest gebruikte materialen bij het tegelzetten, vormen: natuursteen, keramiek en cement. De cementtegels bestaan uit de zogenaamde Portugese, Marokkaanse en Spaanse tegels. De natuursteen tegels komen recht uit de natuur. Dat is de reden dat ze een unieke en luxe uitstraling aan uw woning in Bergen op Zoom geven. Deze variant is duurder dan de keramische tegels, aangezien ze uniek zijn en het betegelen met natuursteen echt vakmanschap van de tegelzetter vereist. Keramische tegels worden onder hoge temperaturen gebakken. Ter versteviging van de tegel worden er glazuurlaagjes en mineralen toegevoegd. Ideaal als keukentegels en badkamertegels.

vloertegels leggen Bergen op Zoom

Vloertegels

Vloertegels, ook plavuizen genoemd, zijn erg hygiënisch in vergelijking met andere soorten vloerbekleding. Wilt u geld besparen op het tegelzetten? Laat dan een look-a-like tegel zetten, bijvoorbeeld een keramische tegel die op marmer lijkt. Dat is een stuk voordeliger dan echt marmer. Als u grote vloertegels in de woonkamer laat zetten voelt de ruimte groter aan. Plavuizen worden onder hoge temperaturen gebakken. Hierdoor heeft men de poriën dicht gebrand en kan het vuil zich er niet in nestelen. Een goede tegel gaat een levenlang mee. Daarnaast is er door de ruime keuze voor iedereen een geschikte tegel. Natuursteen en keramiek vormen de meest voorkomende materialen bij het zetten van tegels.

keuken betegelen Bergen op Zoom

Natuursteen tegels

Elke tegel van natuursteen is 100% uniek. Het beeld wat veel mensen van natuursteen hebben is dat het erg luxe en exclusief is, en daardoor dus duur. Dat klopt enigszins, toch moeten we wel vermelden dat er tegenwoordig nieuwe, goedkopere varianten bestaan. Er bestaan erg veel variaties in tegelsoorten en diktes, waardoor er altijd een natuurstenen tegel is die aansluit bij uw wensen en de gewenste stijl. De natuurstenen tegels houden warmte goed vast en het is een erg duurzame tegel. Deze tegels kan men combineren met vloerverwarming. Bijkomend voordeel is dat beschadigingen minder opvallen omdat de steen helemaal gekleurd is, in plaats van alleen de buitenste laag.

keramische tegel Bergen op Zoom

Keramische tegels

Een keramische tegel is zeer praktisch en decoratief. Het grote voordeel van het zetten van keramische tegels is dat vuil niet in de tegel kan trekken. Dat komt door de glazuurlaag. Daarnaast is de tegel onderhoudsarm en erg gebruiksvriendelijk. De geglazuurde tegels zijn bestand tegen vlekken, krassen en chemische middelen. Handig dus om als keukentegels te gebruiken. Ook hebben ze minder onderhoud nodig dan de natuurstenen variant. Het oppervlakkige vuil verwijdert u eenvoudig tijdens de wekelijkse schoonmaak. Wat water en een neutraal schoonmaakmiddel is genoeg bij het reinigen van de keukentegels. Ook keramische tegels kan u in unieke patronen verkrijgen. Zo haalt u nieuwe, kleurrijke culturen naar uw huis in Bergen op Zoom.

tegelvloeren Bergen op Zoom

Tegelvloer en vloerverwarming

Gaat u tegelzetten in uw huis in Bergen op Zoom? Overweeg dan het leggen van vloerverwarming, aangezien de tegelzetter de vloer er toch uit heeft. U kunt de verwarming laten infrezen door de tegelleger, of krimpnetten gebruiken. Een tegelvloer en vloerverwarming is een perfecte combinatie. Tegelzetten in combinatie met vloerverwarming bespaart zo’n 10% – 20% energiekosten. Daarnaast verhoogt het uw wooncomfort aanzienlijk. Een tegel houdt geen warmte tegen. Integendeel zelfs, ze geleiden de warmte waardoor de ruimte langer warm blijft. Zelfs als de verwarming al uit is gezet, blijft de tegelvloer nog een tijdje warm. U kunt de vloer combineren met zowel elektrische als watergevulde verwarming.

portugese wandtegels

Portugese tegels

Wilt u meer sfeer in huis? Dan doet u er goed aan om Portugese tegels te laten zetten in Bergen op Zoom. U ziet ze tegenwoordig in veel verschillende landen terug. Dat hebben we te danken aan de Spanjaarden en Portugezen. Haalt u ook de Mediterrane sfeer in huis? U heeft de keuze uit diverse kleuren, motieven, patronen en tegelschilderijen. Van een vintage versleten look tot aan felle kleuren: alles is mogelijk. Ook op het gebied van afmetingen: van kleine tegeltjes tot aan grote tegels die eenvoudig te verwerken zijn. Bij de grote varianten heeft u, vanzelfsprekend, minder voegen. Dat zorgt voor een rustige uitstraling. De tegels zijn in verschillende ruimtes populair: van de hal tot aan de keuken én badkamer. In de keuken en badkamer adviseren wij de onderhoudsvrije, keramische Portugese tegels.

mozaiek wandtegels

Mozaïek tegels

Mozaïek is al generaties lang populair. Logisch: de kleurrijke tegeltjes geven de ruimte een persoonlijke uitstraling. Deze tegels kunt u in iedere ruimte toepassen, maar komen vooral in de badkamer, de keuken of het toilet tot hun recht. De tegels kan men verkrijgen in diverse materiaalsoorten en varianten. Het kiezelpatroon is erg populair in het toilet. De glanzende variant laat men vaak in de doucheruimte zetten. Tip: in vochtige ruimtes kunt u het beste glazen of keramische mozaïek tegels kiezen. Deze varianten kunt u eenvoudig reinigen. De tegels zijn ook ideaal voor de badkamervloer. De kleine tegeltjes bevatten veel voegen. Dat zorgt voor een antislip werking. De tegeltjes worden in veel gevallen op gaas geleverd. Dat maakt het aanbrengen eenvoudiger. Samen met de ervaren tegellegger uit ons netwerk creëert u een prachtige tegelwand of -vloer.

tegelzetbedrijf Bergen op Zoom

Kosten tegelzetter

U wilt het zetten van tegels graag uitbesteden? Dan komen de kosten van de tegelzetter al snel in beeld. Bij grote projecten kunt u ervoor kiezen om een totaalprijs af te spreken. Normaliter hanteert de vakman uit Bergen op Zoom echter een legloon per m2. Ook kunt u een totaalprijs afspreken per m2. Dat is dan inclusief het legloon, de tegels en de materiaalkosten. Het legloon is gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. De totale kosten per m2 bedragen gemiddeld €50,- tot €110,-. Denk ook aan de voorrijkosten. De tegellegger hanteert hier gemiddeld de prijzen van €0,03,- tot €0,05,- per kilometer voor. Wilt u meerdere prijsopgaven voor het zetten van nieuwe tegels ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij specialisten uit omgeving Bergen op Zoom.

Vrijblijvend meerdere offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten van het tegelzetten van uw of wand- en vloertegels? Of wilt u weten met welke vloertegels u het beste kan tegelzetten in Bergen op Zoom? Vul dan vrijblijvend het formulier in op de offertepagina. Wij sturen u op basis van uw wensen meerdere offertes op. U kiest zelf de tegelzetter uit Bergen op Zoom die het beste bij uw wensen past. Zo betaalt u nooit teveel voor het tegelzetten. Een tegelzetter voor lage prijzen! De tegellegger helpt u graag bij het uitzoeken van de beste vloertegels, badkamertegels, keukentegels en wandtegels. Zo geniet u binnenkort van uw gloednieuwe wand- en vloertegels!